"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καταδίκασαν 13χρονη μαθήτρια σε 90 βουρδουλιές


ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσε η καταδίκη σε 90 βουρδουλιές ανήλικης μαθήτριας, η οποία φοιτά σε σχολείο της πόλης Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η μαθήτρια επιτέθηκε σε καθηγήτριά της όταν η τελευταία τη συνέλαβε να έχει στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο. Έπειτα από αυτή της την ενέργεια, η παραβάτις οδηγήθηκε στο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε σε 90 βουρδουλιές και δύο μήνες φυλάκιση, καθώς η καθηγήτριά της αρνήθηκε να τη συγχωρέσει για την πράξη της. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η μαθήτρια είναι μόλις 13 χρονών.

Ο μόνος τρόπος για να μην εκτελεστεί η ποινή της είναι να λάβει χάρη από τον βασιλιά Αμπντάλα. Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας «να παρέμβει άμεσα για να διασφαλιστεί ότι θα ανακληθεί η ποινή της μαστίγωσης».
Επίσης, ζήτησε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη μεταρρύθμιση ενός «ωμού, απάνθρωπου και ατιμωτικού νόμου» που επιτρέπει τη μαστίγωση των ανηλίκων. Εάν δεν ανακληθεί, η ποινή της μαθήτριας θα εκτελεστεί την Πέμπτη.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: