"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΕΙΡΑ


ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ. Πρόκειται για μια παραδοχή που την υιοθετώ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ. Δέχομαι ότι ισχύει χωρίς απόδειξη. Τώρα λοιπόν που με την κρίση μας πιπίλησαν το κεφάλι ότι οι Έλληνες ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ  προβληματίστηκα ως προς την ορθότητα του αξιώματος .
Πάνω λοιπόν που ήμουν έτοιμος να ρίξω στην πυρά το αξίωμά μου περί ονείρων έρχεται η MERCEDES να δώσει τέλος στις ανόητες θεωρίες περί "ονειρικής ανεπάρκειας" των Ελλήνων. Και δεν περιορίζεται εκεί.
Πάει ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ: Προσδιορίζει επακριβώς το αντικείμενο των ονείρων του νεοέλληνα


Απολαύστε μια "ονειρική θεωρία αστέρων" όπως την αλίευσε από τον Κυριακάτικο τύπο ο κύριος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ ως εξαιρετικός αλιεύς αδαμάντων
(Αναδημοσίευση απο το http://kavvathas.wordpress.com/ )

Ολοσέλιδη καταχώρηση της Mercedes Benz Hellas στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” (24/1/2010). Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο:


Το 2009 κάποιοι δεν σταμάτησαν να ονειρεύονται
Σε μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες, αντιξοότητες και δυσοίωνες προβλέψεις, κάποιοι δεν σταμάτησαν να ονειρεύονται. Απέκτησαν μία Mercedes Benz δείχνοντας μας εμπιστοσύνη και μας οδήγησαν στην πρώτη θέση της κατηγορίας premium αυτοκινήτων και στο μεγαλύτερο μερίδιο που είχαμε ποτέ στην ελληνική αγορά.
Το όνειρο νίκησε ακόμα μία φορά. Για το 2010 δεσμεύομαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις μεγάλες αξίες της μάρκας, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στους στους πελάτες μας και με στόχο να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που θα συνεχίσουν να ονειρεύονται. www.mercedes-benz.gr…


Το παραπάνω κείμενο είναι άληθινό “διαμάντι”. Αν γράψω πως το ερμηνεύω θα περάσω την υπόλοιπη μου ζωή στην… Ευελπίδων.Τα σχόλια δικά σας αλλά, με μέτρο για να μη πάμε …μαζί!
ΚΚ


Το σχόλιο μου είναι το εξής:

"Ενα βήμα παραπέρα για την Μερσεντέ, ένα βήμα στο υπερπέραν των ονείρων για τον νεοέλληνα. ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ"

Τρακτέρι Μερσεντέ υπάρχει? Εγώ αυτό βλέπω μόνιμα στον ύπνο μου. Ίσως γιατι το μαξιλάρι έχει αστεράκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: