"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καιροί και ήθη...


ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ να βλέπετε φωτογραφίες στο Ιντερνετ με φίλους σας ή και άγνωστους σε αστείες, ώς και ντροπιαστικές πόζες; Τότε προσέξτε γιατί, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αρχίσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο.
Ο ακαδημαϊκός Kieron Ο'Hara του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που διενήργησε την έρευνα, ανέφερε στο bbc ότι όσοι συνηθίζουν να παρακολουθούν τις ιδιωτικές στιγμές των άλλων τείνουν να έχουν πιο «χαλαρές» αξίες και να είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν το ίδιο.
«Και όσο χαλαρώνουν οι αξίες τόσο χαλαρώνει και η ανάγκη να προστατευτούμε», ισχυρίζεται. Μια δεκαετία πριν, αν κάποια «ντροπιαστική» φωτογραφία έβγαινε στη φόρα, οι εμπλεκόμενοι θα πίστευαν ότι διέρρευσε από μέλη της παρέας. Τώρα τέτοιες φωτογραφίες ανεβαίνουν ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές στον Ιστό, σε κοινή θέα, και μπορούν να τις δουν ακόμα και άγνωστοι. Ετσι είναι: tempora και mores αλλάζουν...

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: