"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο πρωθυπουργός με στελέχη Microsoft


Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας λογισμικού Microsoft είχε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας είχε ζητηθεί συνάντηση, προκειμένου να ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση η συμβολή σε δραστηριότητες της εταιρείας, ιδίως στο Κέντρο Καινοτομίας που έχει ιδρύσει στην Αθήνα η Microsoft. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 2 Φεβρουαρίου λήγει η σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη Microsoft για τη χορήγηση λογισμικού και δεν έχει ανακοινωθεί προκήρυξη διαγωνισμού (προ πενταετίας από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη είχε κυρωθεί η σύμβαση στη Microsoft).
Αντίθετα, κατά περίπτωση και ανά υπουργείο θα διατίθενται λογισμικά τα οποία διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες. Σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, πάντως, οι ιστοσελίδες της Ανοιχτής Διακυβέρνησης λειτουργούν με ελεύθερο λογισμικό, σε αντίθεση με το -επί πληρωμή- αντίστοιχο της Microsoft.
Ο αντιπρόεδρος της Microsoft Ευρώπης που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έθεσε ζήτημα όσον αφορά τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο. Την αντιπροσωπεία της εταιρείας συνάντησαν στη συνέχεια η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη και ο γ. γ. ψηφιακού σχεδιασμού κ. Αντ. Μαρκόπουλος, με τους οποίους συζητήθηκαν επιμέρους λεπτομέρειες περί τις δραστηριότητες της Microsoft και το Κέντρο Καινοτομίας

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: