"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (26/1/ΧΧΧΧ)


1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Η δική του προτίμηση ήταν η γαλοπούλα.


1821: Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει κατα την διάσκεψη της Βοστίτσας στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Τουρκων έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.


1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και τον Οίκο Ρικάρδο, το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας, ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.


1996: Κρίση των Ιμίων: Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των βραχονησίδων από τους Τούρκους, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά για να κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.



1955: Γεννιέται ο Έντβαρντ Λόντεβαϊκ Βαν Άλεν, γνωστότερος ως Έντι Βαν Άλεν, ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος που φέρει το όνομά του.



1977: Πεθαίνει ο κινηματογραφικός παραγωγός, Φιλοποίμην Φίνος, ιδρυτής της «Φίνος Φιλμς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: