"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το φετινο πρόγραμμα κοινωνικου τουρισμού


Ξεκίνησε η απογραφή των εργαζομένων και των συνταξιούχων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.000 τουριστικά καταλύματα και να κάνουν επταήμερες διακοπές, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό (ανάλογα με το κατάλυμα).
Φέτος θα διατεθούν 550.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση του ορίου θα ληφθεί υπόψη το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Σημειώνεται πως πέρσι οι δικαιούχοι ήταν περίπου 750.000
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι (και τα μέλη των οικογενειών τους) δεν έλαβαν πέρσι δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις άγαμες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Η απογραφή θα γίνεται με αλφαβητική σειρά στα γραφεία διανομής της Εστίας από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων:



Εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το 2009.

Εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το 2009.

Εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού.

Αγαμες μητέρες και μονογονεϊκές οικογένειες, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι στη διάρκεια ασφάλισης τους κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας.
Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα. Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Γι’ αυτούς απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της ανεργίας.
Επιπλέον δελτία κοινωνικού τουρισμού δικαιούνται οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ, οι ορκωτοί λογιστές και τέλος οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ και του Ευαγγελισμού.



Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ποια είναι τα δικαιολογητικά
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία της Εστίας: ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα), αστυνομική ταυτότητα (και για τα προστατευόμενα μέλη εφόσον έχουν) και απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης με τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας.
Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσκομίσουν: ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα), αστυνομική ταυτότητα (και για τα προστατευόμενα μέλη εφόσον έχουν), αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωση από το συνταξιοδοτικό φορέα, πρωτότυπα και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος για το 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων).



πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: