"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κλοπή αυτοκινήτου στη ΓΑΔΑ


Για γέλια και για κλάματα ήταν το περιστατικό που συνέβη χτες το πρωί έξω από το αστυνομικό μέγαρο στη Λ. Αλεξάνδρας, καθώς μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που είχαν υπηρεσία φρούρησης του μεγάρου, εκλάπη ακριβό αυτοκίνητο που είχε κατασχεθεί για υπόθεση ναρκωτικών
Οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία φρούρησης έξω από το αστυνομικό μέγαρο (ένας αστυφύλακας και τρεις ειδικοί φρουροί), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ έχει δοθεί εντολή να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και άλλων αστυνομικών και να καταλογιστούν με αυστηρότητα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις. Παράλληλα, διατάχτηκε ΕΔΕ. Το περιστατικό που εξέθεσε για άλλη μία φορά την Αστυνομία, εξελίχτηκε ως εξής σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.


Στις 6.34 χτες το πρωί σταμάτησε ένα ταξί στην οδό Δημητσάνας, δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο, από το οποίο κατέβηκε ένα ζευγάρι. Πέρασε μπροστά από τη σκοπιά που βρίσκεται στη γωνία των οδών Δημητσάνας και Προύσσου και κατευθύνθηκε προς τον χώρο στάθμευσης των κατασχεμένων αυτοκινήτων, στον δρόμο πίσω από το μέγαρο. Ο άντρας και η γυναίκα ξεκλείδωσαν προφανώς με δικά τους κλειδιά ένα από τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα και μπήκαν μέσα. Ακολούθως έβαλαν μπροστά τη μηχανή και ξεκίνησαν χωρίς κανένας να τους εμποδίσει.Οταν χτύπησε συναγερμός από τους φρουρούς του αστυνομικού μεγάρου ήταν πλέον αργά. Το ζευγάρι με το κατασχεμένο αυτοκίνητο είχε γίνει καπνός... Υστερα από αναζητήσεις αρκετών ωρών, το αυτοκίνητο βρέθηκε χτες το μεσημέρι παρκαρισμένο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από την ίδια περιοχή είχε κατασχεθεί στις 22 Ιανουαρίου, ύστερα από εξάρθρωση σπείρας με ναρκωτικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι δράστες της κλοπής έχουν αναγνωριστεί και αναζητούνται, ενώ προανάκριση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και για τους λόγους που διαπράχτηκε η κλοπή διεξάγεται από την Ασφάλεια Αττικής.


Να σημειωθεί ότι άλλοι δύο ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τα τελευταία 24ωρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, καθώς ψυχοπαθής κρατούμενος ξέφυγε μέσα από τα χέρια τους, την ώρα που τον μετέφεραν για ιατρικές εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο.


ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: