"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τουρκικές απαγορεύσεις στο Διαδίκτυο


Πρακτικές που θυμίζουν Κίνα εφαρμόζει η Τουρκία στον έλεγχο του Διαδικτύου.
Εκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κατηγορεί την Αγκυρα ότι εμποδίζει την πρόσβαση σε 3.700 δικτυακούς τόπους για «αυθαίρετους και πολιτικούς» λόγους, καλώντας την να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης.

Ο παρατηρητής του ΟΑΣΕ Μίλος Χαράτζι δήλωσε ότι ο νόμος 5651, γνωστός και ως Δικτυακός Νόμος, περιορίζει όχι μόνο την έκφραση αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Σύμφωνα με τον κ. Χαράτζι, ο επίμαχος νόμος είναι τόσο ευρύς και εξαρτώμενος από πολιτικά συμφέροντα, που βρίσκει εφαρμογή σε χιλιάδες ιστοσελίδες.
«Κάποιοι από τους επίσημους λόγους για τη φραγή ιστοσελίδων είναι αυθαίρετοι και πολιτικής φύσεως, γεγονός που τους καθιστά ασύμφωνους με τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ για την ελευθερία της έκφρασης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν», καταλήγει ο κ. Χαράτζι.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: