"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τέλος οι διακοπές για τους μισούς Ελληνες λόγω έλλειψης χρημάτων


Του Γ. ΔΑΡΑΤΟΥ


Τέλος» οι διακοπές για έναν στους δύο Ελληνες. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 50% των συμπατριωτών μας δηλώνει ότι δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να πάει μία εβδομάδα τον χρόνο διακοπές μακριά από το σπίτι (ΕΕ: 37%).
Την ίδια ώρα το 15% αναφέρει ότι δεν μπορεί να πληρώσει για ικανοποιητική θέρμανση του σπιτιού του (ΕΕ: 10%), το 9% του πληθυσμού δεν μπορεί να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (ΕΕ: 9%), ενώ το 7% των συμπατριωτών μας δεν είναι σε θέση να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (ΕΕ: 9%).

Η Ελλάδα εμφανίζει και ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 22% των πολιτών της που δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει για την ταυτόχρονη ικανοποίηση τριών υλικών αναγκών τους μεταξύ μιας επιλογής εννέα στοιχείων που είναι: Η δυνατότητα κάλυψης μίας απρόβλεπτης, έκτακτης δαπάνης, μία εβδομάδα διακοπές, η καθυστέρηση αποπληρωμής χρεών, δόσεων, ενοικίου, λογαριασμών νερού, ηλεκτρικού κ.λπ., η κάθε δύο ημέρες κατανάλωση κρέατος, η ικανοποιητική θέρμανση του σπιτιού τους, η αγορά ενός πλυντηρίου ρούχων, μίας τηλεόρασης, ενός τηλεφώνου και, τέλος, ενός αυτοκινήτου.


Το ποσοστό του 22% κατατάσσει την Ελλάδα ως προς την πραγματική διάσταση της φτώχειας των πολιτών της στη 19η θέση μεταξύ των 27 κοινοτικών χωρών (17%).

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: