"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η γλαφυρότητα κοστίζει στο δημόσιο ταμείο


Δεν έφτανε η έκθεση-καταπέλτης της Eurostat για την αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του -αγγλοσαξονικού- κυρίως Τύπου, ήρθαν και οι εσωτερικές κορώνες.

Η γλαφυρότητα με την οποία περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τη δεινή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΔ («δεν υπάρχει σάλιο») είναι πιθανό να αύξησε κατά μερικές μονάδες βάσης το κόστος δανεισμού του Δημοσίου κατά τη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων.
Οταν βγαίνει ο υπουργός και λέει ότι δεν έχουμε λεφτά να καταβάλουμε το επίδομα ανεργίας, λογικό είναι οι δανειστές να το τιμολογήσουν. Γι’ αυτό, επειδή θα έρθουν κι άλλες δυσκολότερες εκδόσεις στο μέλλον, καλό είναι το υπουργείο Οικονομικών να απευθύνει σύσταση για αποφυγή δηλώσεων του τύπου «καταρρέουμε» μερικά 24ωρα πριν από τις δημοπρασίες. Η γλαφυρότητα μερικές φορές κοστίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: