"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μετατροπή των κατηγοριών σε πλημμελήματα προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Ζαχόπουλου


Σε πλημμεληματικές ζητά ο εισαγγελέας Ν. Φιστόπουλος να μετατραπούν οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση Ζαχόπουλου η Εύη Τσέκου, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος.

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εισαγγελικός λειτουργός προχωρεί στην παραπάνω εισήγηση και ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο Γ. Μακρυγιάννης για απλή συνέργια.

Παράλληλα, εισηγείται την παραπομπή της Εύης Τσέκου και για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, ενώ αντιθέτως προτείνει την απαλλαγή από την κατηγορία αυτή τόσο του κ. Νικολουτσόπουλου όσο και των δικηγόρων Ηρακλή Κουτελίδα και Δημήτρη Μπαλέρμπα, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Όσον αφορά στην κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο κ. Φιστόπουλος ζητά να απαλλαγούν οι Εύη Τσέκου, Χρήστος Νικολουτσόπουλος και οι άλλοι δύο δικηγόροι, κρίνοντας ότι δεν συνδέεται δική τους πράξη ή παράλειψη με την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην υψηλόβαθμου υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Πολιτισμού.
Τέλος, προτείνει την άρση όλων των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους.

Παραθέτοντας το ιστορικό της υπόθεσης, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Θέμος Αναστασιάδης παραπλάνησε την Εύη Τσέκου κατά την επίσκεψή της μαζί με τον Χρήστο Νικολουτσόπουλο στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και αντέγραψε το επίμαχο DVD χωρίς τη συναίνεσή της. Ένα μήνα αργότερα, το παρέδωσε στον Γιάννη Ανδριανό, διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενεργώντας σαφώς –κατά τον κ. Φιστόπουλο– με σκοπό να προστατεύσει, και όχι να βλάψει, τον Χρήστο Ζαχόπουλο.

Πλέον η παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη, καθώς και τα αδικήματα για τα οποία θα κατηγορηθούν σε περίπτωση παραπομπής τους, βρίσκονται στα χέρια του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

ΠΗΓΗ LAWNET

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Πως το λένε ρε παιδιά αυτο το πολύ γνωστό ποίημα?
"Εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη" (!!!)  ή κάπως αλλιώς?

ΓΕΙΑ ΣΟΥ "ΚΟΜΙΣΤΗ" ΓΙΓΑΝΤΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: