"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Επτά μέτρα-ΨΑΛΙΔΙΣΜΑΤΟΣ δαπανών προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας


1 Περιστολή οδοιπορικών
Περιστολή των οδοιπορικών εξόδων εσωτερικού και εξωτερικού. Περιορισμός κατά 50% των απαιτήσεων για συμμετοχή σε συσκέψεις ή προετοιμασία συσκέψεων, κυρίως για τη διοργάνωση ασκήσεων. Η κάλυψη των απαιτήσεων θα γίνεται με tele-conference ή με e-mail. Αναστολή διασταυρωτικών επισκέψεων. Μείωση κατά 50% της συμμετοχής σε συναντήσεις του ΝΑΤΟ W.G. Η ελληνική εκπροσώπηση θα γίνεται από στελέχη που υπηρετούν στις Βρυξέλλες.


2 Μείωση θέσεων ΑΚΑΜ
Μείωση των θέσεων ΑΚΑΜ (Στρατιωτικών Ακολούθων) και περιορισμός των Στρατιωτικών Γραφείων στο Εξωτερικό. Διατήρηση μόνο αυτών σε χώρες που συντρέχουν σοβαροί εθνικοί και οικονομικοί λόγοι. Περικοπή έως 50% των μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό, με παράλληλη διερεύνηση της δυνατότητας πραγματοποίησης αυτών στο εσωτερικό. Προτεραιότητα στα μεταπτυχιακά των γιατρών και ειδικοτήτων για χρήση σύγχρονων συστημάτων.


3 Κοινοί διαγωνισμοί
Ενιαία Εφοδιαστική Αλυσίδα για την πραγματοποίηση κοινών διαγωνισμών και προμηθειών σε πάσης φύσεως αναλώσιμα υλικά (είδη καθαριότητας, γραφική ύλη, ιματισμός). Εφαρμογή ενιαίου λογιστικού συστήματος για τη χρεοπίστωση των εφοδίων.


4 Συντονισμός μεταφορών
Συντονισμός σε διακλαδικό επίπεδο και πληρέστερη εκμετάλλευση της μεταφορικής ικανότητας των ιπτάμενων (C-130 και C-27 J) και επίγειων (φορτηγά) μέσων. Περιορισμός στη χρήση των C-130 με δικαίωμα μεταφοράς μόνο για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα ακριτικά νησιά.


5 Mαχαίρι σε δεξιώσεις
Περιστολή κατά 50% των εξόδων φιλοφρονήσεων και δημοσίων σχέσεων (δεξιώσεις - επιδείξεις - δώρα - αναμνηστικά εμβλήματα - πλακέτες), σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας. Δραστικός περιορισμός του κόστους σε επετειακές εκδηλώσεις (αγήματα - μπάντες).


6 Eνοποίηση Λεσχών
Ενοποίηση Στρατιωτικών Λεσχών σε διακλαδικό επίπεδο. Πλέον θα λειτουργεί μόνο μία Λέσχη Αξιωματικών σε κάθε νομό. Θα υπάρξει μείωση του απασχολούμενου προσωπικού και θα γίνει έρευνα αγοράς για επινοικίαση των Στρατιωτικών Λεσχών σε ιδιώτες. Ανάλογη έρευνα θα γίνει και για το ενδεχόμενο επινοικίασης των Κ.Ψ.Μ. Μονάδων.


7 Oικονομία στις Μονάδες
Μείωση 15% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνων και καυσίμων σε επίπεδο Μονάδας. Περιορισμός της χρήσης εκπαιδευτικών πυρομαχικών, αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων, όπου υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αξιόπιστων συστημάτων καταγραφής - αξιολόγησης. Δραστικός περιορισμός της προμήθειας εφημερίδων και περιοδικών από τους Σχηματισμούς και τα Γενικά Επιτελεία με παράλληλη αξιοποίηση του Ιντερνετ. Επανεξέταση του καθεστώτος χορήγησης των καταστάσεων επιβίβασης.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: