"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πάνδημον προσκύνημα

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ

Μέτα την πανδημία των φαρμακευτικών εταιρειών και την άρνηση του πληθυσμού να εμβολιαστεί κατά του ιού της γρίπης των χοίρων -που είναι γρίπη των πτηνών- η χώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχη, ότι έχει στα ψυγεία της 3,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου να της βρίσκονται.
Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 365.000 κάτοικοι επί συνόλου περίπου 11.000.000, που προβλεπόταν, και η συμφορά από την πανδημία δεν ήρθε, παρ' όλο που ο χειμώνας σε λίγο θα φύγει. Ηρθε απλώς η συμφορά του λογαριασμού.
Το ζήτημα δεν έχει πτοήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες. Φροντίζουν να αφήσουν να διαρρεύσει ότι μια πανδημία δεν φεύγει, έτσι, στο άψε-σβήσε. Μπορεί να ξανάρθει. Γι' αυτό κι εμείς δεν πάμε να εμβολιαστούμε με την πρώτη. Κρατάμε καβάτζα για τη δεύτερη. Μόνο που η καβάτζα δεν είναι τα 3.300.00 εμβόλια, που έχουν μείνει αμανάτι στα ψυγεία, και τα οποία τα έχουμε χρυσοπληρώσει, χάρη στη σπουδή του καγκελάριου υπουργού Υγείας, που τα παράγγειλε μαζικά. Μια κι έξω: 15.800.000 δόσεις! Να μην μείνει ούτε γκριφόν εκτεθειμένο στον ιό.

Και τώρα; Τι θα τα κάνουμε τα εμβόλια; Ντροπή σας να σκέφτεστε τέτοιες φράσεις. Θα τα παραλάβουμε και θα τα κρατήσουμε. Μπορούμε να τα βάλουμε και σ' ένα μουσείο αφέλειας και σπατάλης δημόσιου χρήματος, με την ευκολία που παραγγέλθηκαν και πληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ άλλες προμήθειες υλικών νοσοκομείων, πρώτης ανάγκης, μένουν απλήρωτες.
Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο προσπαθεί να ακυρώσει την παραγγελία για τα υπόλοιπα 12.500.000 εμβόλια, προς 7 ευρώ το ένα περίπου, που δεν έχουν φτάσει στη χώρα. Δεν το βλέπω.

Εδώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γερμανό επιδημιολόγο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ και 11 ευρωβουλευτές, επρόκειτο «για μια ήπια επιδημία γρίπης, η οποία μετονομάστηκε ψευδώς σε πανδημία», χάρη στις σχέσεις μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τις φαρμακευτικές εταιρείες!

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής 25-29 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, αλλά κανείς σώφρων άνθρωπος δεν περιμένει αποτελέσματα. Η κατηγορία των «12», ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «προκάλεσαν την κατασπατάληση πόρων, που προορίζονταν για την υγεία, προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού, για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη» τα λέει όλα.
Αν όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι τόσο εύκολα έρμαια τριών εταιρειών, δεν θα αυτοκτονήσουν κι όλας. Γιατί μία παραδοχή ή δικαστική αποκάλυψη τέτοιου μεγέθους θα στείλει ένα κάρο κόσμο στα σπίτια του και μερικούς στη φυλακή. Με ποιούς θα γίνεται μετά η δουλειά; Ποια δουλειά;
Μα, η πληροφορία λέει ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνεργασία με ορισμένες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιστήμονες τους, επαναπροσδιόρισε τις πανδημίες, αφαιρώντας τη φράση "ένας τεράστιος αριθμός ατόμων κόλλησαν τη νόσο ή πέθαναν" από τον υπάρχοντα ορισμό και τον αντικατέστησε με τη φράση "πρέπει να υπάρχει ένας ιός που εξαπλώνεται εκτός συνόρων και στον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία"».

Και για να μη νομίσει κανείς ότι οι Ελληνες είναι τα μαύρα πρόβατα της Ευρώπης, η βρετανική «Daily Mail» κατηγορεί με στοιχεία 11 από τα 20 μέλη της Επιτροπής Ειδικών για τη γρίπη (SAGE) ότι είχαν σχέση με φαρμακευτικές εταιρείες, που παράγουν εμβόλια και αντι-ιικά.

Μετά παραπονιέσαι που μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου οι Ευρωπαίοι. Μας έχουν γιατί τον έξυπνο ληστή όλοι τον σέβονται. Τον μικροαπατεώνα κλεφταράκο κανένας.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: