"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


415 ΕΚΑΤ. SMS ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


Του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ


Αλλη μια... αξιέπαινη επίδοση καταγράψαμε στη διάρκεια των γιορτών ως κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, καθώς κάπου ανάμεσα σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, γουρουνόπουλα και γαλοπούλες και παρά την οικονομική δυσπραγία, βρήκαμε όσο χρόνο χρειαζόταν προκειμένου να στείλουμε 415 εκατ. γραπτά μηνύματα.
Ο αριθμός αποτελεί -φυσικά- ρεκόρ, καθώς ξεπερνά κατά 33% τα 311,5 εκατ. SMS που είχαμε στείλει μέσω των τριών δικτύων (Cosmote, Vodafone και Wind) κατά την περσινή περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες οι εταιρείες, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει επιπλέον στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αυξανόμενης χρήσης του κινητού τηλεφώνου και για άλλους λόγους πλην των κλασικών συνδιαλέξεων.


Ετσι, η Cosmote επισημαίνει πως στη διάρκεια των γιορτών από το δίκτυό της διακινήθηκαν 95.000 GB δεδομένων, όγκος ισοδύναμος με το περιεχόμενο 23.500 δίσκων DVD. Συνολικά οι συνδρομητές της εταιρείας έστειλαν 199 εκατ. μηνύματα, αριθμός αυξημένος κατά 55% σε σχέση με πέρυσι.


Η Vodafone επιβεβαιώνει την αυξανόμενη χρήση των συνδέσεων των πελατών της για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας τον υπερδιπλασιασμό του όγκου δεδομένων για υπηρεσίες «κινητού Διαδικτύου» σε σύγκριση με πέρυσι.


Από την πλευρά της η Wind ανέφερε την αποστολή 110,05 εκατ. μηνυμάτων μέσω του δικτύου της στη διάρκεια των γιορτών. Ειδικότερα για την Πρωτοχρονιά, η εταιρεία επισημαίνει πως οι πελάτες της έστειλαν 7,4 εκατ. μηνύματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της κίνησης σε SMS κατά 140% σε σχέση με μια «κανονική» ημέρα.


Ιδιαίτερα προβλήματα στην επικοινωνία κατά τις περιόδους αιχμής, όπως ήταν οι πρώτες ώρες του 2010 δεν σημειώθηκαν, καθώς όπως φαίνεται τα δίκτυα των τριών εταιρειών έχουν πια... εκπαιδευτεί για να αντέχουν στην αυξημένη χρήση που προκαλεί το έθιμο των εορταστικών SMS

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: