"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ανοιχτά σε όλους τα στρατιωτικά νοσοκομεία


Της Δωρας Aντωνιου


Το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων σε όλους τους ασφαλισμένους προανήγγειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του αμέσως έπειτα από επίσκεψη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι τα 13 συνολικά στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας να βρεθούν στην εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να αξιοποιηθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για παροχή υπηρεσιών υγείας και σε δικαιούχους που δεν ανήκουν στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είχε συγκαλέσει πρόσφατα σύσκεψη για το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης και της παροχής υπηρεσιών υγείας στις Ενοπλες Δυνάμεις, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών όπλων. Από τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης αυτής ήταν ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν εν πολλοίς σε μια λογική διαρκούς επιφυλακής για τις ανάγκες που θα προέκυπταν από ενδεχόμενη σύρραξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές κλίνες να παραμένουν κενές, ενώ δεν αξιοποιείται στον βαθμό που θα μπορούσε και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων αυτών. Ολα αυτά σε μια δύσκολη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας περίοδο, με τα δημόσια νοσοκομεία να υπολείπονται, συχνά, της ζήτησης που προκύπτει και με τα ασφαλιστικά Ταμεία να καλούνται να πληρώσουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια μεγάλα ποσά για νοσήλια, αλλά και για διαγνωστικούς ελέγχους.


Ετσι, ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για όλους τους ασφαλισμένους. Ωστόσο, με δεδομένο ότι παραμένουν νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διατηρηθεί σε ένα ποσοστό η εφεδρεία για εξυπηρέτηση αποκλειστικά αναγκών των στρατευμένων. Στόχος είναι να λειτουργήσουν πλήρως οι μονάδες και, κυρίως, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Φέρτε τα ράντζα του Λαϊκού και τα χάλια του ΕΣΥ στον στρατό τώρα...
Όπως διαλύσατε διαχρονικά τον στρατό, διαλύστε και το σύστημα υγείας του
ΟΧΙ διακρίσεις. Δικαίωμα στην αποσύνθεση έχουν όλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: