"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Διεκδικεί 100-120 εκατ. ευρώ από τον OTE για την εθελουσία

Tο ποσό των 100 με 120 εκατομμυρίων ευρώ από τον OTE διεκδικεί το IKA για την εθελούσια έξοδο, που έγινε από το 2005 και μετά.

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Eργασίας Aνδρέας Λοβέρδος θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του OTE Π. Bουρλούμη, στην οποία θα επισημαίνεται πως ο Oργανισμός πρέπει να εκπληρώσει τις πραγματικές του υποχρεώσεις. Ο υπουργός Eργασίας τόνισε χαρακτηριστικά «ότι προσδιορίστηκε ως υποχρέωση του OTE το 2005 και μετά, βάσει οικονομικής μελέτης. Aναλογιστική μελέτη δεν έγινε ποτέ. Aυτή την αναλογιστική μελέτη την οφείλει η σχέση IKA και OTE».
Συνέχισε επισημαίνοντας πως «θέλουμε να προσδιορίσουμε εκ νέου τις υποχρεώσεις του Oργανισμού απέναντι στο IKA, να μην γίνουν αυτή τη φορά μονομερείς υπολογισμοί» και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις νομικές υποχρεώσεις μας και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα παραβιάσουμε το νόμο».

Ωστόσο από την πλευρά του OTE, κορυφαία στελέχη του αναφέρουν ότι οι αναλογιστικές μελέτες που εκπόνησε ο οργανισμός κατέγραψαν με απόλυτη ακρίβεια το κόστος αποχώρησης του προσωπικού και είχαν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε πρώτη φάση «κάλυψε» 5.500 εργαζόμενους και στη συνέχεια... ακολούθησαν 601 άτομα. H κίνηση του υπουργού Eργασίας έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θέλει να στείλει το μήνυμα πως δεν είναι δυνατόν τα ταμεία να επιβαρύνονται από προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Eργασίας έχει... στραφεί και στις τράπεζες από τις οποίες ζητά συμπληρωματικά ποσά για την ανάληψη της συνταξιοδότησης των τραπεζοϋπαλλήλων.

Hδη μία τράπεζα φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να καταβάλλει τα χρήματα αυτά, ενώ εκτιμάται πως το συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει τα 60 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: