"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πρόστιμα απο το ΕΣΡ

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 90.000 ευρω «φιλοδώρησε» το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στον ΑΝΤ-1 επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την εκπομπή "Ο διάδοχος του Ούρι Γκέλερ" (24/10/2009) για τη μετάδοση απεικονίσεων ασυνήθιστων εργαλείων ή μεθόδων που μπορεί να προκαλέσουν πόνο, κίνδυνο ή οδύνη (θηλειές, κρέμασμα, μαχαίρια) και για πιθανή δημιουργία προβλημάτων σε ανηλίκους. Για τη μετάδοση αποσπασμάτων αυτής της εκπομπής του ΑΝΤ-1 από το "TV Weekend" του Alter και την "Πρωινή Μελέτη" του Star επιβλήθηκε σε κάθε κανάλι πρόστιμο 15.000 ευρώ. Με 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε και ο Alpha για τη μετάδοση βίαιων σκηνών ταινιών τρόμου από την εκπομπή "Δέστε τους" (14/10/2009) για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανηλίκων.

Το ΕΣΡ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος του φακέλου που έχει δημιουργηθεί για το Mega σχετικά με τη μετάδοση (το τελευταίο τρίμηνο του 2009) προσφορών εφημερίδων από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή έχει καταλήξει ότι πρόκειται για "γκρίζα" διαφήμιση, δημιούργησε και νέο φάκελο για το κανάλι καθώς συνεχίζει να προβάλλει στα δελτία προσφορές συγκεκριμένων εφημερίδων.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: