"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Πράσινο» golden girl στην ΕΡΤ


Σκανδαλώδης κρίνεται η συμπεριφορά της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μάγιας Τσόκλη, Κι αυτό διότι σε μία εποχή απίστευτης λιτότητας, σε μία εποχή που ζητείται από τον απλό Ελληνα πολίτη να περιορισθεί στα απολύτως απαραίτητα, η μία εκπομπή της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος στοιχίζει 25.000 ευρώ! Κι αυτό την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού διακηρύσσει ότι όλα τα «γαλάζια παιδιά» με τους παχυλούς μισθούς πηγαίνουν σπίτι τους.
Η κ. Τσόκλη ως «πράσινο παιδί» μένει; Η εκπομπή της προβαλλόταν και επί Νέας Δημοκρατίας στη ΝΕΤ, έτσι δεν είναι; Επειδή είναι «πράσινη» συνεχίζει; Γιατί δεν παραιτήθηκε η κυρία Τσόκλη;
Βεβαίως, δεν είναι υποχρεωμένη. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ομως κάποιοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν το σάλο που είχε δημιουργηθεί με τη φράση «το νόμιμο και το ηθικό»…
Και ας μην δικαιολογηθεί ότι δεν είναι υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης, αλλά μίας εταιρίας παραγωγής που έχει αναλάβει να γυρίζει τις εκπομπές της. Γιατί αυτή η εταιρία ανήκει στο σύζυγό της κ. Χρήστο Πεχλιβανίδη, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίζεται και ως σκηνοθέτης της εκπομπής. Για να δικαιολογούνται αμοιβές περισσοτέρων, αλλά να μπαίνουν σε μία τσέπη…
Ολόκληρο θέμα δημιουργήθηκε με τους δημοσιογράφους Αρία Αγάτσα και Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν στις 4 Οκτωβρίου και παρά ταύτα μισθοδοτούνταν από την ΕΡΤ, όπως έγραψε την Κυριακή η «Real News».
Τελικώς, η κ. Αγάτσα, παρότι δεν αποτελεί ασυμβίβαστο, ζήτησε το πάγωμα του μισθού της που ανερχόταν στο ποσό των 1.980 ευρώ. Η υπόθεση έγινε θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες και ο εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε ότι «από τις 15 Ιανουαρίου και οι δύο ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους, να παγώσει δηλαδή η μισθοδοσία τους, όσο είναι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Και η βουλευτής Επικρατείας στο απυρόβλητο;

Η κ. Τσόκλη, όμως, ως γνήσιο… πράσινο παιδί είχε κι άλλου είδους συνεργασία και σύμβαση και για άλλη εκπομπή με θέμα τους γάμους αλλοδαπών στην Ελλάδα… Τόσο σημαντικό θέμα που και γι’ αυτό από κρατικό κορβανά της καταβάλλεται άλλο εξίσου σημαντικό κονδύλι.
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε δημοσίως πως έγινε «ξεκαθάρισμα» στην κρατική τηλεόραση και τα υπέρογκα ποσά αποτελούν πλέον παρελθόν… Κι ενώ ήδη ανακοινώθηκε το κόψιμο πολλών εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης, η βουλευτής Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε μόνη της να βοηθήσει το έργο της παράταξής της, δεν επιθυμεί να απομακρυνθεί από τη μικρή οθόνη αλλά ούτε και να σταματήσει την οικονομική στήριξη της εταιρίας παραγωγής της εκπομπής της.

Υπάρχουν κι πολλά άλλα τέτοια παιδιά που θα εισπράξουν γερά ποσά για τέτοιου είδους εκπομπές. Πρόκειται για την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που κάνει σειρά εκπομπών για μουσεία της επαρχίας με παρουσιαστή τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ διατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για παραγωγές που έχει αναλάβει ο Φάνης Συναδινός, σύζυγος της Βάσιας Παναγοπούλου, επίσης μεγάλα ποσά διαχειρίζεται και η παραγωγός Βίκυ Λάσκαρη.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: