"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΨΕΥΔΟΡΚΟΣ και με την βούλα του Αρείου Πάγου


Να επικυρωθεί η δικαστική απόφαση για την τέλεση του πλημμελήματος της ψευδορκίας, αλλά να αναιρεθεί ως προς το σκέλος κατά το οποίο είχε κριθεί ένοχος ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης για την απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Η υπόθεση αφορά τις αιτήσεις αναίρεσης που υπέβαλαν οι κ. Ιω. Κεφαλογιάννης και Α. Σπανουδάκης κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης που τους καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών και τριών μηνών με τριετή αναστολή αντίστοιχα. Οι δύο είχαν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελίες αστυνομικών ότι δέχθηκαν πιέσεις, προκειμένου να καταθέσουν ευνοϊκά για κατηγορούμενο υπόθεσης χασισοφυτείας. Για το αδίκημα της ψευδορκίας, στον κ. Ιω. Κεφαλογιάννη παραμένει η ποινή των τεσσάρων μηνών φυλάκισης και στον κ. Α. Σπανουδάκη δύο μηνών.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Γειά σου "καταλληλότερε" με τους συμβούλους σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: