"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τους μήνυσε γιατί έσωσαν τους δημότες από την πλημμύρα

Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ στον Βόλο μήνυσε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αγριάς γιατί... έσωσαν τους δημότες τους από την πλημμύρα!
Αφορμή στάθηκε το σπάσιμο τμήματος χαμηλού τοιχίου περίφραξης του σταθμού Αγριάς του ΟΣΕ, με εντολή του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, Χ. Ζάχου, ώστε να βρουν δίοδο τα νερά προς τη θάλασσα και να μην «πνίξουν» τις περιουσίες δεκάδων δημοτών μιας συνοικίας, κατά τη διάρκεια της, μεγάλης έντασης, θεομηνίας που έπληξε τη Μαγνησία πριν από έναν μήνα.

Συνεργεία του δήμου Αγριάς έσπασαν το τοιχίο, ύψους 40 εκατοστών, σε μήκος περίπου 10 μέτρων, βοηθώντας τα εγκλωβισμένα νερά να εκτονωθούν.

Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Βόλου, Γ. Αντωνιάδης, θεωρώντας πως έπρεπε πρώτα να ζητηθεί η άδειά του, υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Αγριάς κατά του δημάρχου Θ. Παπαευθυμίου και του αντιδημάρχου Χ. Ζάχου, «για πρόκληση ζημιάς ύψους 7.000 ευρώ σε περίφραξη από λιθοδομή διπλής όψεως του ΟΣΕ, στον περίβολο του σταθμού του τρένου στην Αγριά, την οποία ο δήμος κατέστρεψε σε μήκος 11 μέτρων, χωρίς συνεννόηση με τον ΟΣΕ».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός αυτό το διάστημα είναι ανενεργός, καθώς δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου.
«Δεν προλάβαινα εκείνη την ώρα να ενημερώσω τον κ. Αντωνιάδη. Προείχε να σώσω τις περιουσίες των δημοτών. Το έκανα την επόμενη το πρωί, υποσχόμενος ότι ο δήμος θα αποκαταστήσει το τοιχίο το συντομότερο δυνατόν, όπως και θα πράξει», είπε ο αντιδήμαρχος.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: