"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μόνο στην Ελλάδα


Tου Σωκρατη Τσιχλια


Μόνο στην Ελλάδα το spread δανεισμού έγινε κουβεντολόι και στο τελευταίο καφενείο της επικράτειας, εναλλάξ με την «περίπτωση της Αργεντινής». Ενώ οι καβγάδες φουντώνουν και οι απόψεις διίστανται για το εάν χρεοκοπία ανάλογη της χώρας του ταγκό μπορεί να συμβεί και εδώ. Ολοι μιλούν για όλα, κανείς δεν κάνει τίποτα.


Μόνο στην Ελλάδα, την ώρα που το Δημόσιο καίγεται και για το τελευταίο σεντ, οι δόκτορες της νέας διακυβέρνησης αποφάσισαν να αυξήσουν τη φορολογία στο αλκοόλ με το καινούργιο έτος! Οταν και ο τελευταίος υπάλληλος κάβας γνωρίζει ότι το 70% του τζίρου γίνεται το Δεκέμβριο... Λίγες ημέρες νωρίτερα αν είχε επιβληθεί ο φόρος, θα είχαν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία εντός δωδεκαμήνου τα διπλάσια έσοδα.

Μόνο στην Ελλάδα, δίχως να πολυκαταλάβει τι έκανε, η κυβέρνηση κατάφερε να τρομάξει... κεφάλαια δισεκατομμυρίων, τα οποία αναχώρησαν εν μια νυκτί για την αλλοδαπή υπό τις ακαθόριστες απειλές μιας εξοντωτικής αναδρομικής φορολόγησης. Η κυβέρνηση μετανόησε, ανασκεύασε, παρακάλεσε εις μάτην όμως, ενώ η ρευστότητα των τραπεζών, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτήν την περίοδο, δέχτηκε τεράστια πίεση.

Μόνο στην Ελλάδα μικρό δημόσιο νοσοκομείο 70 κλινών, το οποίο υπό νορμάλ συνθήκες και σε κανονική χώρα απαιτεί προσωπικό 120 - 140 ατόμων, εδώ απασχολεί περισσότερους από 500. Την ίδια ώρα που ο Ευαγγελισμός βογκάει από την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Μόνο στην Ελλάδα, μέσα στον γενικό χαμό και τις δημόσιες απειλές για φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς και μεγαλομπογιατζήδες, σε ρωτούν ακόμη με νόημα «θέλετε απόδειξη;» «Μάλιστα», λες στη γραμματέα, κοκκινίζοντας ελαφρώς όταν πρόκειται για γιατρό, με τη δύναμη που σου έδωσαν οι τριάντα ασκήσεις θάρρους. «140», σου λέει, «χωρίς απόδειξη είναι 100».


Μόνο στην Ελλάδα και μόνο η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, αν αποφασίσει να βάλει γρήγορα και δυναμικά μια τελεία στην κλεπτοκρατία, τη φαυλότητα, την παράνοια. Υπάρχει ακόμα χρόνος για ένα θαύμα, απ’ εκείνα που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: