"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΚΟ στην εξουσία

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ

Την Κυριακή το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού, ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρ. Σταυρόπουλος προπηλακίστηκε από... θερμόαιμους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. ΤΑ χειρότερα απέτρεψε ένας θαρραλέος δημοσιογράφος, ο Αγγ. Αρτελάρης, που για να σώσει τον Σταυρόπουλο έφαγε αυτός μπόλικο ξύλο. Εκτός από τον Αρτελάρη, όμως, «τη νύφη πλήρωσαν» και άλλοι δημοσιογράφοι, καθώς οι επιδρομείς, που κάποια στιγμή έγιναν ένα μεγάλο μπουλούκι, άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως.

ΟΛ' αυτά κάτω από τα σχεδόν αδιάφορα μάτια των, έτσι κι αλλιώς, ανύπαρκτων σε αριθμό αστυνομικών, που είχαν επιφορτιστεί με την τήρηση της τάξης, σε ένα ματς το οποίο ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι μύριζε μπαρούτι!

ΑΥΤΟΣ ήταν ο δεύτερος θρίαμβος της Αστυνομίας του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στους αθλητικούς χώρους. Ο πρώτος και μεγαλύτερος είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα μήνα, όταν τα όργανα της τάξης απέτυχαν να εξασφαλίσουν την έγκαιρη άφιξη της ομάδας του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με συνέπεια το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να αρχίσει με σχεδόν δίωρη καθυστέρηση!

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεται κανείς, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να έχει βγει στους δρόμους, αλλά αδυνατεί να κάνει αισθητή την παρουσία της πέρα από τα Εξάρχεια και τα πέριξ...

ΚΙ όλ' αυτά, ενώ ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον αθλητισμό ήταν η βία (ή μάλλον η εγκληματικότητα) μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Εχουν, άραγε, άλλες προτεραιότητες ή μήπως δεν κατανοούν τα προβλήματα; Αλλά και αν πράγματι τα κατανοούν, έχουν τη θέληση και την ικανότητα να τα λύσουν;

ΝΑ, λοιπόν, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, προς μια κυβέρνηση η οποία γενικότερα, και όχι μόνο στον αθλητισμό, μοιάζει να λειτουργεί ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ)!

ΠΡΙΝ από λίγο καιρό υποδέχτηκα τον νέο -άσχετο με το αντικείμενο- γεν. γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, με αρκετή συγκατάβαση και άλλη τόση διάθεση υπομονής, μέχρι να ενημερωθεί και ν' αρχίσει δράση γύρω από τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου.

ΓΙΑ τη βία δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλα, ενώ για το Στοίχημα, νομίζω ότι ήδη έδωσε το πρώτο σαφές δείγμα γραφής, παραπέμποντας τα όποια στοιχεία της UEFA στον εισαγγελέα, γενικώς και αορίστως, γεγονός που έκανε τα λαμόγια του ποδοσφαίρου να... κατουρηθούν από τον φόβο τους.

ΣΕΛΙΔΑ δόξας λαμπρής γράφει, όμως, ο νέος ΓΓΑ και με τις διοικήσεις των διαφόρων σταδίων, καθώς χρειάστηκαν καταγγελίες από το προσωπικό για να επέμβει στο ΣΕΦ και να ορίσει (άκουσον άκουσον) προσωρινή διοίκηση, με επικεφαλής υπάλληλο της ΓΓΑ, η οποία έχει κατώτερο βαθμό από πολλούς υφισταμένους της! Οσο για το απόστημα του ΟΑΚΑ, συνεχίζει να μαζεύει πύον, μέχρι να μολύνει τα πάντα...

Ο μεγάλος θρίαμβος του κ. Μπιτσαξή έχει να κάνει, πάντως, με την ΕΟΕ. Την οποία ουσιαστικά απενοχοποίησε για τη συμμετοχή της Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία, ενώ ταυτόχρονα πρόσφερε ψήφο εμπιστοσύνης στον ηθικά έκπτωτο πρόεδρό της, επειδή όπως λέγεται είναι φιλαράκια από τα μαθητικά τους χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: