"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κακή αρχή σε συνέχεια

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στην κατάθεση αργά τη νύχτα τροπολογίας ή τροπολογιών. Πλέον, το έχουμε συνηθίσει. Δεν εντοπίζεται, καν, στο περιεχόμενό της. Είναι λίγο ώς πολύ αναμενόμενο. Από εδώ και στο εξής, φορολογικού ενδιαφέροντος θα είναι.
Εντοπίζεται, όμως, στις πρακτικές του παρελθόντος, που αποδεικνύονται διαχρονικές και επαναλαμβανόμενες.

Με «το μιλητό», «τη διαρροή» και τα «σου 'πα, μου 'πες» δεν ασκείται πολιτική. Για την ακρίβεια, σοβαρή πολιτική. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και εγκυρότητας. Κι αν τύχει και γίνει και καμιά γκέλα, όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης, με τις τροπολογίες που διέρρευσαν αλλά δεν... κατατέθηκαν, τότε αποχαιρέτα την την Ιθάκη που χάνεται, που θα 'λεγε κι ο ποιητής.

H κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου και τα όποια επιτελεία και παρα-επιτελεία την αποτελούν είχε και εξακολουθεί να διαθέτει πολιτικό λίπος, από τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων με την οποία κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές. Αν συνεχίσει, όμως, με τις ίδιες τακτικές, σύντομα θα καταλάβει ότι δεν είναι αρκετό...

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: