"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Με ζητήσατε και ήρθα». Η ξεφτίλα...


Απο το ιστολογιο 


Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ζούμε μεγάλες στιγμές με παρἐμβαση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού να ανοίγουν μπλόκα. Η απόλυτη ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο...


Με συναίνεση Παπανδρέου Σαμαρά η συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό... τι είναι αυτά ρεεεεε μας πήρανε χαμπάρι πλακώσανε και οι Βούλγαροι:


Με επιτροπή Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μποϊκο Μπορίσοφ.
Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, μετά από αίτημα των αγροτών της περιοχής των Σερρών, οι οποίοι αμέσως μετά, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, άνοιξαν την συνοριακή διάβαση, από τις πέντε το απόγευμα και θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μέχρι τις 10 το βράδυ.Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ανάφεραν, θα συσκεφθούν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στον βουλγαρικο μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο.


Στην 9μελή επιτροπή των Ελλήνων αγροτών που είχε περάσει στο βουλγαρικό έδαφος ανάφερε ότι προτού ξεκινήσει από την Σόφια μίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Μπορίσοφ, δεν ήταν αντίθετος με την συνάντηση στα σύνορα, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρα.

Ο κ. Μπορίσωφ κάλεσε τους αγρότες «στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας» να ανοίξουν τα σύνορα κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν απελευθερώνοντας την διάβαση μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία λέγοντας στα μέλη της «με ζητήσατε και ήρθα».

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια συνεργείου της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης, που είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος για να πάρει συνέντευξη από τους ηγέτες της κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: