"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Συνέλαβε τον πράκτορα της ΕΥΠ (!) που τον παρακολουθούσε!

Από το ένα φιάσκο στο άλλο πάει η Αστυνομία. Και ο αρμόδιος υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης διεκδικεί βραβείο Γκίνες για τις επιλογές του σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, αφού αντί να αποκατασταθεί η λειτουργία τους, έχουν... βαρέσει χειρότερη διάλυση!

Τελευταίο κρούσμα, αλλά και πλέον ενδεικτικό της... παράνοιας και του πλήρους ξεχαρβαλώματος που επικρατεί αποτελεί η... σύλληψη πράκτορα της ΕΥΠ από άτομο που παρακολουθούσε! Συγκεκριμένα, αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και είχε αποσπαστεί στην ΕΥΠ, είχε εντολή να παρακολουθεί πολίτη που είχε σχέση με τα Εξάρχεια και επειδή δούλευε σε μπαρ της Αγίας Παρασκευής θεωρείτο ότι ήταν... ταμίας της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»!
Ο πράκτορας παρακολουθούσε τον ύποπτο συνεχώς μαζί με άλλον έναν, αλλά φαίνεται πως ήταν τόσο αδαής και ανεκπαίδευτος που ο παρακολουθούμενος τον κατάλαβε. Έτσι την περασμένη Τετάρτη το βράδυ τον παγίδευσε στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία πήγε και τον... συνέλαβε!

Όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν πράκτορας, μια και το ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, φίλοι του ύποπτου κινήθηκαν εναντίον του με σκοπό να τον λιντσάρουν. Γλίτωσε όμως την τελευταία στιγμή από παρέμβαση γυναίκας αστυνομικού!

Στο τμήμα Αγ. Παρασκευής όπου οδηγήθηκαν και οι δύο, αλληλομηνύθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στʼ αυτιά τους όταν έμαθαν ότι συνέλαβαν... πράκτορα της ΕΥΠ! Ο πράκτορας (από Α αρχίζει το επίθετό του) αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αλλά το σοκ για την ΕΥΠ παραμένει μεγάλο! Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα των ομαδικών διωγμών και του «πογκρόμ» που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μόλις ανέλαβε την εξουσία!

Εξάλλου ο 26χρονος που είχε συλληφθεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας επειδή τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στη γιάφκα του Χαλανδρίου η οποία θεωρείται κρησφύγετο της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή Κ. Μπαλτά, αφέθηκε ελεύθερος! Αυτό συνέβη γιατί δεν προέκυψε από πουθενά ότι τα αποτυπώματά του πρόδιδαν συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση.

Το πιο... ωραίο όμως είναι πως συνέλαβαν με... τυμπανοκρουσίες τον 26χρονο, τη στιγμή που τον είχαν... στα χέρια τους, αφού κάθε 1η και 15 του μήνα έδινε «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, κατόπιν δικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί το 2005! Δηλαδή έπιασαν κάποιον που τον είχαν... στα χέρια τους!

Αφού όμως τον γνώριζαν και ήξεραν ότι είναι ύποπτος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», γιατί δεν τον συνέλαβαν νωρίτερα; Τι... περίμεναν; Να βάλει καμιά βόμβα;

Ό,τι και να συμβαίνει, τα γεγονότα δείχνουν πως ούτε η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί.

ΠΗΓΗ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: