"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μετά από 40 χρόνια, ίσως λύθηκε το μυστήριο του θανάτου του Γιούρι Γκαγκάριν

O πρώτος κοσμοναύτης του κόσμου και σοβιετικός ήρωας Γιούρι Γκακάριν, σκοτώθηκε σε ηλικία 34 ετών σε μια κατά τα άλλα πτήση ρουτίνας, με ένα σοβιετικό MiG 15, με αδιευκρίνιστο ως σήμερα τρόπο.
Σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του, ένας Ρώσος ερευνητής ο Ιγκόρ Κουζνέτσοφ, πρώην σμήναρχος της πολεμικής αεροπορίας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, θεωρεί ότι βρήκε, το γιατί το αεροσκάφος του Γκαγκάριν τσακίστηκε στο έδαφος, σκοτώνοντας αυτόν και τον συγκυβερνήτη του.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αγγλική εφημερίδα Τέλεγκραφ και αναδημοσιεύεται στο ελληνικό ηλεκτρονικό ειδικό περιοδικό "fox2magazine" ο Γκαγκάριν σκοτώθηκε όταν πετώντας σε μεγάλο ύψος, ανακάλυψε ότι μια βαλβίδα στο πιλοτήριο ήταν ανοιχτή, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό σε ύψος 10.000 ποδών.
Σύμφωνα με την έρευνα του Ρώσου ειδκού, ο Γκαγκάριν, βούτηξε πολύ απότομα, προσπαθώντας να κατέβει σε χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά η αντίδρασή του ήταν τόσο βίαιη που λόγω αρνητικών g, έχασε και αυτός και ο συγκυβερνήτης του τις αισθήσεις τους με αποτέλεσμα το MIG-15 να συντριβεί, ακυβέρνητο.
Αν η μελέτη του Κουζνέτσοφ επαληθευτεί, θα έχει λυθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα αεροναυτικά ατυχήματα, που τροφοδότησε όλα αυτά τα χρόνια μια σειρά από υποθέσεις για το πως ο πρώτος κοσμοναύτης του κόσμου, έχασε τη ζωή του. Στη Δύση, εκείνα τα χρόνια, πολλοί ήατν αυτοί που θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο ότι ο Γκαγκάριν μπορεί να δολοφονήθηκε από τους ίδιους του Σοβιετικούς, γιατί ο Μπρέζνιεφ -γεγινός γραμματέας τότε της ΕΣΣΔ- τον ζήλευε για τη δημοσιότητα και τηην αίγλη που είχε κερδίσει.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: