"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο ΟΗΕ τίμησε Ελληνες πλοιάρχους


Περισσότερους από 12.500 πρόσφυγες που κινδύνευαν στη θάλασσα έχουν διασώσει οι Ελληνες πλοίαρχοι από το 1978 έως και σήμερα, και για το λόγο αυτό τιμήθηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τόνισε ο γ. γ. της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) κ. Αχιλλέας Ταρλάμης, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ένωσης που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ.
Ο κ. Ταρλάμης ακόμη ανέφερε ότι οι Ελληνες πλοίαρχοι και ναυτικοί από το 1978 έως και σήμερα διέσωσαν περί τους 7.000 ναυαγούς. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ κ. Γ. Βλάχος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στη ναυτιλία, ευχόμενος η ναυτιλία σύντομα να ξαναβρεί το δρόμο της

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: