"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κυβέρνηση εξωνημένων καθηγητάδων…


Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Μόλις δύο μικρής εντάσεως πολιτικοί σεισμοί επαρκούσαν για να κατεδαφιστεί το επικοινωνιακό οικοδόμημα που επιχείρησε δια της μαραθώνιας πρωθυπουργικής συνέντευξης να υψώσει αποπροσανατολιστικά πάνω στα Ελληνικά ερείπια η Νεοπασοκική κυβέρνηση των εξωνημένων καθηγητάδων.

Σεισμός πρώτος.
«Και βεβαίως θα δω τον Ερντογάν» δήλωσε προκλητικά ο κατ’ εφαρμογή του κληρονομικού δικαίου Έλλην πρωθυπουργός. Και αυτό πότε; Όταν η Κύπρος και παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξακολουθεί να τελεί υπό Τουρκική κατοχή. Όταν το ΝΑΤΟ δια του γενικού γραμματέα κ. Φογκ Ρασμούσεν και παρόντος του υπουργού Άμυνας κ. Βενιζέλου επιτάσσει στην Ελλάδα την αποδοχή όλων των Τουρκικών διεκδικήσεων επί του Αιγαίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγγανιστάν! Όταν η FRONTEX υπό το πρόσχημα της έρευνας και διάσωσης διχοτομεί το Αιγαίο δεδομένης της απαστράπτουσας απουσίας από τις σχετικές διαπραγματεύσεις της πρώην Ελληνίδας υπουργού επί των εξωτερικών. Όταν η γείτονα χώρα απειλεί με καυτό χειμερινό τρίμηνο την Ελλάδα δια μέσου αεροναυτικών ασκήσεων κατά την διάρκεια των οποίων δεσμεύτηκε παρανόμως και παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων επιτελών ολόκληρη η εναέρια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Ικαρίας! Όταν η Τουρκία Ελληνικής αντιστάσεως μη ούσης απειλεί να αλώσει την Ευρώπη φορώντας της φερετζέ.
Διερωτώμαι κατά συνέπεια τι έχει ο βιασθείς να συζητήσει με τον βιαστή του!!! Εκτός και αν το απόλαυσε..

Σεισμός δεύτερος.
Η επί τετράωρο ακρόαση του μονοφωνικού πρωθυπουργικού λόγου δεν εμπεριείχε ούτε μια αναφορά σε σχέση με το προεκλογικό σύνθημα του ΝΕΟΠΑΣΟΚ. Που πήγαν τα λεφτά!

Μοιάζει να εγκαταλείφθηκε και αυτό στην κατά τον Επίτιμο συλλογική μας ασθένεια. Την λήθη. Διαφορετικά δεν εξηγείται ο άσφαιρος οργασμός των εξεταστικών επιτροπών για αδικήματα τα οποία έχουν ήδη παραγραφεί. Και είναι παντελώς ανήθικο να παραπέμπεις στο εδώλιο του κατηγορουμένου τέταρτου βαθμού δημοσίους υπαλλήλους όταν οι εντολοδόχοι τους έχουν, ως προς την SIEMENS το Βατοπαίδι ή το Χρηματιστήριο για παράδειγμα, ήδη και δια νόμου απαλλαγεί! Όπως ανεξήγητη είναι η ένοχη σιωπή της έστω ιστορικής αναφοράς των 125 «υγιέστατων» βιομηχάνων των επίσης 125 «προβληματικών» όμως βιομηχανιών τους των οποίων το κατά την στατιστική υπηρεσία ανεπίστρεπτο χρέος προς το δημόσιο άγγιζε τα 428 δις.
Και όταν ούτε οι προκάτοχοί σου φυσικά ούτε εσύ δεν απολογείστε ταπεινά για την εγκατάλειψη της χώρας στην δίνη της απραξίας, αλλά με απερίστροφο γλώσσα αποσαφηνίζεις πως την άρχουσα τάξη θεωρείς φυσικούς σου συμμάχους στην πολιτική ζωή.. Και όταν προς επίρρωση της θέσης σου αυτής παρέχεις απλόχερα και μάλιστα σε περίοδο επαναστατικού κοχλασμού 250000 ευρώ στο ίδρυμα του αρχιλήσταρχου πολιτικού νάνου των Τσουκαταίων ληστών, την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ δηλώνει πλήρη οικονομική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του προς τους ανέργους, τότε:

Εσείς κύριε μικρέ απόγονε ενός μεγάλου ανδρός δεν είστε κυβέρνηση. Ένα τσίρκο ξεπουλημένων καθηγητάδων αμφισβητούμενης ποιότητας γνώσεων και πολιτικού ήθους είστε.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: