"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αδαμάντινος κατήφορος


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα όσο ζει θα συνεχίζει, με τα παθήματα και τις ατασθαλίες του, να προσφέρει μαθήματα στις νεότερες ποδοσφαιρικές, και όχι μόνον, γενιές.
Πριν από λίγες ημέρες, δημοπρατήθηκε στην Ιταλία, αδαμάντινο σκουλαρίκι του, με σκοπό να κλείσει μέρος της «μαύρης τρύπας» χρεών, από απλήρωτους φόρους ύψους 54 εκατ. δολαρίων που του έχουν επιβληθεί στη χώρα.
Η φανατική θαυμάστρια και νικήτρια της δημοπρασίας κατέβαλε περίπου 25.000 ευρώ για να αποκτήσει μερικά… χιλιοστά ιστορίας, ποσό, όμως, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί σαν σταγόνα στον ωκεανό των οφειλών του Μαραντόνα.




Ο πάμφτωχος Αργεντινός που κατέκτησε το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, χόρτασε την πείνα του, όχι όμως και τις ορέξεις του, οι οποίες συνεχίζουν να τον εξευτελίζουν (αν και αμφιβάλλω ότι η «αξιοπρέπεια» συμπεριλαμβάνεται πλέον στις «αξίες» του).

Δεν υπάρχουν σχόλια: