"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (13/1/ΧΧΧΧ)


1822: Η γαλανόλευκη καθιερώνεται ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων από την πρώτη εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου






1895: Συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 με θέμα την ανεύρεση πόρων για τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο Γεώργιος Αβέρωφ, προσφλερει 920.000 χρυσές δραχμές για την αποπεράτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού σταδίου.




1898: Ο Εμίλ Ζολά γράφει και δημοσιεύει στην εφημερίδα «Ορόρ» το «Κατηγορώ» σχετικά με την υπόθεση «Ντρέιφους».







1908: Οι Κρήτες της Αθήνας και του Πειραιά κάνουν συλλαλητήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι συγκεντρωθέντες, διαμαρτυρόμενοι για την έκφραση εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τους Κρητικούς «άγριους, εθισμένους εις τα κακουργήματα, όργανα των διαφόρων κομμάτων κι έχοντες συνηθίσει εις στυγερά εγκλήματα».




1930: Παρθενική  εμφάνιση σε κόμικς του Μίκυ Μάους .








1859: Γεννιέται ο ποιητής Κωστής Παλαμάς









1853: Πεθαίνει ο Δάσκαλος του Γένους Θεόφιλος Καΐρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: