"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Με θάνατο αθλητή η αυλαία των Αγώνων στον Καναδά

Την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ, στον Καναδά, τα ξημερώματα του Σαββάτου σκίασε ο θάνατος, λίγες ώρες νωρίτερα, του Γεωργιανού αθλητή του ελκήθρου «λουζ», Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής κατάβασης.
Ο Κουμαριτασβίλι προσέκρουσε σε δοκό στήριξης, αφού έχασε τον έλεγχο του ελκήθρου του και έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 145 χλμ. την ώρα. Παρά τις προσπάθειες ιατρικής ομάδας, ο Γεωργιανός αθλητής εξέπνευσε. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη την τροποποίηση της διαδρομής του λουζ, που έχει χαρακτηρισθεί ιδιαίτερα «γρήγορη» και επικίνδυνη, καθώς και την τοποθέτηση νέων προστατευτικών τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.
Η επικινδυνότητα της διαδρομής στο Ουίσλερ της Βρετανικής Κολομβίας έχει συζητηθεί επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες, με πολλές εθνικές ομάδες να διαμαρτύρονται για την απόφαση των διοργανωτών να μην επιτρέψουν σε αθλητές άλλων χωρών εκτός του Καναδά να προπονηθούν σε αυτήν.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν και εννέα Ελληνες αθλητές.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: