"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


O χρόνος τρέχει και η κυβέρνηση "απλώνει τραχανά"

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει απλωμένο τον... τραχανά των μέτρων και του φορολογικού νομοσχεδίου. Αν για το πακέτο των μέτρων και την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο προβάλλεται τo επιχείρημα της τελικής διαπραγμάτευσης, για το Φορολογικό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Στην περίπτωση της εισοδηματικής το επιχείρημα είναι ισχνό. Κάθε μέρα καθυστέρησης είναι αντιπαραγωγική, δημιουργεί τεράστια προβλήματα γιατί συντηρείται ο θόρυβος στο εξωτερικό, διαιωνίζονται οι συκοφαντικές επιθέσεις, δηλητηριάζεται το κλίμα, έστω κι αν η Ελλάδα δεν ευθύνεται για το ανιστόρητο και ευτελές παραλήρημα ορισμένων κύκλων.

Οταν αποδεχθήκαμε τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ, έπρεπε να πάρουμε χωρίς χρονοτριβή όλα τα πειστικά μέτρα που θα οδηγούσαν στην επίτευξη του στόχου. Γιατί αν ελπίζαμε ότι οι Ευρωπαίοι θα έδειχναν επιείκεια, τότε μάλλον δεν είχαμε αντιληφθεί τις διαθέσεις, ούτε το πόσο βαθιά είναι η αναξιοπιστία της χώρας.

Ας κλείσουμε λοιπόν το συντομότερο δυνατόν αυτό το κεφάλαιο. Ας αλλάξουμε σελίδα αφήνοντας πίσω τη βασανιστική αναμονή περνώντας στην πράξη. Η σημερινή κατάσταση πληγώνει τους πολίτες, τον λαό, πληγώνει την οικονομία και την αγορά. Συντηρώντας την αβεβαιότητα καθυστερούν η επούλωση των πληγών και η έναρξη της ανάρρωσης του κλίματος και της αγοράς.

Οσο παρατείνεται η παρούσα αρρωστημένη κατάσταση τόσο δυσκολεύει η επίτευξη των στόχων, αφού η πορεία της αγοράς και της οικονομίας θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έσοδα. Ειδικά για το φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για παράταση της διαβούλευσης, η οποία από γόνιμη πρακτική μετεξελίσσεται σε τροχοπέδη όταν ξεπερνά τα όρια. Στην περίπτωση της χώρας μας ο χρόνος είναι χρήμα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: