"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τα δικαστήρια ασφυκτιούν από 418.715 εκκρεμούσες υποθέσεις

ΛΥΣΕΙΣ για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα Διοικητικά Δικαστήρια, με τον όγκο των υποθέσεων να αυξάνεται διαρκώς και τις εκκρεμούσες δικογραφίες να φθάνουν πλέον τον αριθμό των 418.715, ζητούν απεγνωσμένα οι διοικητικοί δικαστές από την Πολιτεία.

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο πρόεδρός της Γ. Φαλτσέτος αναφέρθηκε στη συσσώρευση των εκκρεμών υποθέσεων, ζητώντας την αρωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του κλάδου. Επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματα των δικαστών Διοικητικών Δικαστηρίων, που είναι η κάλυψη των οργανικών κενών, η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών και η μέριμνα για μια αξιοπρεπή στέγαση των δικαστικών καταστημάτων, ο κ. Φαλτσέτος εξέφρασε παράλληλα και τη δυσαρέσκεια του δικαστικού σώματος για την άνιση αντιμετώπιση- σε σύγκριση με το σύνολο των δημόσιων λειτουργών- ως προς τις επικείμενες περικοπές αποδοχών.
«Η περικοπή των επιδομάτων για όλες τις τάξεις των εργαζομένων, ακόμη και για τους βουλευτές, ανέρχεται στο 10%, ενώ για τους δικαστές επιφυλάχθηκε δυσμενής προνομιακή μεταχείριση με την περικοπή κατά 20% της προβλεπόμενης αποζημίωσης», τόνισε ο κ. Φαλτσέτος.

Τη λήψη δραστικών μέτρων, όπως είναι η αύξηση του κόστους κατάθεσης ένδικων μέσων και η αλλαγή συμπεριφοράς του Δημοσίου αναφορικά με την άσκηση αναιρέσεων για θέματα που έχουν λυθεί από τα δικαστήρια, πρότεινε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένος, στο πλαίσιο επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο κ. Πικραμμένος στάθηκε άτεγκτος απέναντι σε εκείνους που αμφισβητούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Ας σταματήσουν να πιέζουν τη Δικαιοσύνη αυτοί που την πιέζουν. Αυτοί που μιλούν για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι οι ύποπτοι, οι οποίοι δεν θέλουν την ανεξαρτησία της».

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: