"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι Financial Times μας συμβουλεύουν να επιβάλουμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στην αρχαία κληρονομιά μας!!!

Του ED CROOKS / FINANCIAL TIMES

Αντιμέτωπη με την αγωνία της οικονομικής της κρίσης, η Ελλάδα έχει μία μόνο διέξοδο. Θα πρέπει να κοιτάξει προς τη σοφία των προγόνων της, όχι για να μάθει από αυτήν αλλά για να την πουλήσει.  Δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε να πληρώσει. Ομως, ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού έχει απύθμενο απόθεμα πλούτου (...)

Δυστυχώς, μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας της Αρχαίας Ελλάδας έχει ήδη φύγει από τη χώρα. Τα Ελγίνεια είναι στο Λονδίνο, η Αφροδίτη της Μήλου στο Παρίσι. Ο,τι έχει μείνει δεν είναι και πολύ αξιοποιήσιμο στο μάρκετινγκ. Ο δανεισμός του Παρθενώνα στη Γερμανία ως πυριτιδαποθήκης, όπως έκαναν οι Τούρκοι στα 1860, ίσως προκαλέσει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. (...)

Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί αρχαιολογικό θησαυρό για πατέντες και σήματα από τον αθλητισμό μέχρι τον κινηματογράφο. (...)

Δεν χρειάζεται να είσαι Σωκράτης για να θεμελιώσεις το δικαίωμα της Ελλάδας σε κέρδη. Πάει πάρα πολύς καιρός από τότε που ο υπόλοιπος κόσμος ζει χάρη στις καινοτομίες των αρχαίων Ελλήνων. Μας πρόσφεραν, οφείλουμε να τους το ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει πνευματικά δικαιώματα σε κάθε κωμωδία και τραγωδία, σε κάθε πυθαγόρειο τρίγωνο, σε κάθε ρητορεία και σοφιστεία.(...)

Η Nike δεν θα μπορέσει να αμυνθεί σε περίπτωση αξίωσης αποζημίωσης για κλοπή σήματος -της θεάς Νίκης. (...)

Οι ευφυείς της Goldman Sachs βοήθησαν πολύ με τις ευρηματικές οικονομικές λύσεις που πρόσφεραν στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι θα έχουν και τώρα το τέλειο σχέδιο για να την βγάλουν από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: