"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Μετά το θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση ή μη του σταυρού στο κοντάρι της σημαίας του Ε.Ε.Σ. και την απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσε διευκρινήσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κάλυψε πλήρως την πρόεδρο του Τμήματος Ιωαννίνων, Μάρθα Παπαδοπούλου, λέγοντας ότι  "τα τμήματα των ερυθροσταυριτών δεν παρελαύνουν ποτέ με το σταυρό στο κοντάρι – όπως αντιστοίχως και της Ερυθράς Ημισελήνου - και απέδωσε την όλη αντίδραση σε κάποιες «γηραιές κυρίες», που «λειτουργούν υποβολιμαία επειδή αποδοκιμάστηκαν από τη Γενική Συνέλευση που έγινε την 31η Ιανουαρίου και δεν υπάρχουν πλέον στο Προεδρείο του Ε.Ε.Σ.".

Ο κ. Μαρτίνης ήταν μάλιστα πολύ αυστηρός τονίζοντας ότι «η καμαρίλα της Γενικής Γραμματείας του Ερυθρού Σταυρού πέθανε οριστικά»!Από ό,τι φαίνεται τα γεγονότα έχουν διπλή ανάγνωση, αλλά το κακό είναι ότι με το να μην παρελαύνουν οι ερυθροσταυρίτισσες πλήττεται το κύρος και η αξία της ιδέας που συμβολίζει

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. απαντά στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ»
"Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ταυτίζεται με χριστιανικό σύμβολο!"
 
«Η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό», τονίζει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού».
 
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέα Μαρτίνη στον «Πρωινό Λόγο» έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Κουτσολιόντο,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σε σχέση με το χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό. Όπως γνωρίζετε ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνει στους κόλπους του την Ερυθρά Ημισέληνο και την Ερυθρά Κρύσταλλο.

Για περαιτέρω κατανόηση του θέματος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο Ερυθρός Σταυρός και στη σημαία μας δεν ταυτίζεται με το χριστιανικό σύμβολο, αλλά αποτελεί χρωματική αναστροφή της Ελβετικής Σημαίας προς τιμήν του Ιδρυτή μας Ερρίκου Ντυνάν. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θέλει να σας ευχαριστήσει για την συμπαράστασή σας στην προβολή των δράσεών του, πιστεύοντας ότι τα ΜΜΕ συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο του.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαρτίνης»

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Είναι κοντά η μέρα της "χρωματικής αναστροφής" της Ελληνικής σημαίας προς τιμή των Δραγωνο-Ρεπουσο-Μαρτίνιδων...
Προηγείται το έργο "χρωματικής αναστροφής" της εθνικής συνειδησης και της ιστορικής μνήμης

Η "χρωματική αναστροφή" της ημισελήνου προς τιμή ΠΟΙΟΥ γίνεται αποδεκτή κύριε πρόεδρε?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ο ΕΕ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ αφού ο σταυρός του δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο αλλά σύμβολο "χρωματικά αντεστραμένης" τιμής ???

Αλήθεια ποια η άποψή σας περί "Χρωματικά αντεστραμένης ηλιθιότητας" ???

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ο ΕΕ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ αφού ο σταυρός του δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο αλλά σύμβολο "χρωματικά αντεστραμένης" τιμής ???

Για να λυθούν οι απορίες σας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ε.Ε.Σ. www.redcross.com
εκεί θα βρείτε επίσης και τις 7 θεμελιώδεις αρχές του Ε.Σ. κάποιες από τις οποίες είναι η ουδετερότητα και η αμεροληψία.
Αν οι εθελόντριες τις νοσηλευτικής στο τμήμα των Ιωαννίνων καθυστέρησαν 70 χρόνια μέχρι να τις μάθουν είναι δικό τους θέμα.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ εντος 24 ωρων υπο μορφή ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ για να τελειώνει μια και καλή η κωμωδία

Unknown είπε...

Ευτυχώς για όλους μας η κωμωδία έλαβε τέλος.
Άλλωστε όποιος επιθυμεί να οδεύσει προς τα πίσω, μπορεί απλά να το κάνει...
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την εξαιρετική παρουσία τους στην παρέλαση.