"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο Κάμπος Καρδίτσας αποκτά ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Εργο πνοής για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας αποτελεί το νέο αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στον Δήμο Κάμπου του νομού Καρδίτσας. Πρόκειται για έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αεραθλητισμού και ταυτόχρονα θα θωρακίσει την περιοχή σε περιπτώσεις πυρκαγιάς ή χαλαζόπτωσης. (Photo: Η Μακέτα του έργου)

Οι εργασίες για την κατασκευή του αναμένεται να αρχίσουν εντός των επομένων ημερών με προοπτική τα εγκαίνια να γίνουν το καλοκαίρι.
Το αεροδρόμιο είναι κατηγορίας D και θα έχει έναν διάδρομο με μήκος 681 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα.

Επιπλέον, εκατέρωθεν του διαδρόμου προσγείωσης θα υπάρχουν χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας με τις ίδιες διαστάσεις. Η υποδομή κατασκευής του βασικού διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης θα έχει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη μελλοντικής επέκτασης του κατά περίπου 450 μέτρα. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την κατασκευή πύργου ελέγχου, κτιρίου για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου και στεγάστρου για τη στάθμευση των αεροσκαφών.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι βιοκλιματικές και θα έχουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Το κόστος του έργου είναι σχετικά χαμηλό δεδομένου ότι η έκταση των 158 στρεμμάτων στην οποία κατασκευάζεται το αεροδρόμιο ανήκει εξολοκλήρου στον Δήμο Κάμπου.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 600.000 ευρώ για την κατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης, ενώ άλλα 300.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η κτιριακή υποδομή.

Οι πόροι αντλήθηκαν από το ταμείο του δήμου αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών.


Ο δήμαρχος Κάμπου, Κωνσταντίνος Παπαλός, λέει ότι βασικός στόχος του αεροδρομίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του αεραθλητισμού.
«Η ιδέα του αεροδρομίου έπεσε στο τραπέζι με δεδομένο το κενό που υπάρχει σε αυτόν τομέα σε ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας. Πολλοί άνθρωποι ζητούσαν να αναπτυχθεί συστηματικά αυτή η δράση, και η κατασκευή του αεροδρομίου δίνει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση».

Μακροπρόθεσμα, το αεροδρόμιο του Κάμπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς της αεροπλοΐας, εφόσον φυσικά υπάρξει η ανάλογη ζήτηση. Ο κ. Παπαλός αναφέρεται στους τομείς της μεταφοράς εμπορευμάτων, αλλά και των μικρών επιβατικών πτήσεων.

«Προς το παρόν οι ιδέες αυτές βρίσκονται μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά το αεροδρόμιο μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο στο μέλλον. Η Δυτική Θεσσαλία είναι μια πολύ εύφορη περιοχή με προϊόντα τα οποία μπορούν να φεύγουν απευθείας με πτήσεις cargo για τις χώρες της Ευρώπης. Θα μπορούσε επίσης να εξυπηρετήσει και επιβάτες με πτήσεις μικρών ελικοφόρων. Αυτά φυσικά είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι, οπότε προς το παρόν θα περιοριστούμε να το χρησιμοποιήσουμε επιπλέον για τις ανάγκες της πυροπροστασίας και της αντιχαλαζικής προστασίας», σημειώνει.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Υπάρχουν και τέτοιοι δήμαρχοι? Τσιμπήστε με ρε παιδιά κάποιος!!!
ΜΠΡΑΒΟ ρε Δήμαρχε σε όποιο "χώρο" και αν ανήκεις
(και "ΜΠΡΑΒΟ με τόνο" αν δεν ανήκεις σε κανένα "χώρο")

Δεν υπάρχουν σχόλια: