"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Παρέμβαση του Πατριάρχη για Παντελεήμονα

Να εφαρμόσει τους Ιερούς Κανόνες καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, την Εκκλησία της Ελλάδος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη σκιά της εκκρεμούσης υποθέσεως του καθηρημένου μητροπολίτη Παντελεήμονα και της προωθούμενης διχοτόμησης της Μητροπόλεως Αττικής. Οπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους νόμους της Εκκλησίας και της Πολιτείας «εφ’ όσον οι τελευταίοι δεν συγκρούονται με τους πρώτους, διότι τότε ισχύει απροφασίστως το: πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον, ή ανθρώποις».
Την περασμένη εβδομάδα το Φανάρι κάλεσε την Αθήνα να παραπέμψει σε δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό δικαστήριο τον κ. Παντελεήμονα. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής, ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δευτεροβάθμιο, διότι ο κ. Παντελεήμονας καθαιρέθηκε με διαπιστωτική πράξη, βάσει νόμου του κράτους, και όχι από πρωτοβάθμιο εκκλησιαστικό Δικαστήριο. Η θέση όμως αυτή φαίνεται να καταρρίπτεται από απόρρητο υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου προς τον Πατριάρχη, όπου σημειώνεται ότι ο κ. Παντελεήμονας καθαιρέθηκε από Κανονικό Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, ενώ ως προς την τήρηση των Ιερών Κανόνων «παραμένει διάφορον και μη συγχεόμενον τοις ανωτέροις το ζήτημα εάν η Τοπική Εκκλησία ετήρησε νομοθετικήν διάταξιν παραβιάζουσαν τους Ιερούς Κανόνας».

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Αν έχετε ξεμείνει απο ξυραφάκια τα προσφέρω δωρεάν μαζί με after shave με άρωμα λεβάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: