"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ιερώνυμος: «Η ιθαγένεια δεν αφορά την Εκκλησία»

«ΤΟ ΘΕΜΑ της παραχώρησης ιθαγένειας στους μετανάστες δεν αφορά την Εκκλησία. Αφορά την Πολιτεία». Αυτή τη στάση κρατά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της ιθαγένειας. Στόχος του είναι να βάλει με αυτόν τον τρόπο τέλος στην αντιπαράθεση μητροπολιτών που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αλλά και να δείξει ότι παρόμοια στάση πρέπει να κρατήσει συνολικά η Εκκλησία. Εκκλησιαστικές πηγές τονίζουν ότι η θέση του Αρχιεπισκόπου, όπως έμπρακτα έχει δείξει από την αρχή της θητείας του, είναι ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλακεί σε ένα ζήτημα που χειρίζεται αποκλειστικά η κυβέρνηση. Πιστεύει δηλαδή ότι «η Εκκλησία ούτε έφερε τους μετανάστες, αλλά ούτε και είναι ο ρόλος της να τους διώξει. Έχει όμως υποχρέωση όταν της χτυπούν την πόρτα να τους προσφέρει βοήθεια ή ένα πιάτο φαγητό». Φράση μάλιστα που διατύπωσε και δημοσίως το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής.
Μέχρι στιγμής, πάντως, με ανακοινώσεις αλλά και δηλώσεις από τηλεοράσεως έχουν εκφραστεί για το θέμα οι «συντηρητικοί» της Ιεραρχίας, που όχι μόνο ζητούν από την Εκκλησία να πάρει θέση αλλά και από την κυβέρνηση να μη δοθεί ιθαγένεια... Ανάμεσά τους είναι ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Πειραιώς Σεραφείμ.


πηγη ΤΑ ΝΕΑ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Παππούλη τα ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ την αφορούν περισσότερο την εκκλησία ???
Τςςςςς....

Δεν υπάρχουν σχόλια: