"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Με απέλαση κινδυνεύει η θεία του Ομπάμα

Με απέλαση κινδυνεύει η θεία του Αμερικανού προέδρου, Ζεϊντούνι Ονιάνγκο, καθώς η άδεια παραμονής στις ΗΠΑ έχει λήξει από το 2004.
Την ώρα που ο απόγονος της φυλής Λούο καταστρώνει σχέδια για την τύχη των ΗΠΑ και του πλανήτη, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το μέλλον της ετεροθαλούς αδελφής του πατέρα του. Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να έχει ξεχάσει το χρώμα του δέρματος του Ομπάμα, η υπόθεση της Ζεϊντούνι υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο την άλλη όψη του αμερικανικού ονείρου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η συγγένειά της με τον Ομπάμα αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Η 57χρονη ήρθε νόμιμα στις ΗΠΑ το 2000, αλλά όταν το 2004 ζήτησε άσυλο λόγω των συγκρούσεων στην Κένυα, το αίτημά της απορρίφθηκε. Το γεγονός ότι ανήκει στη φυλή Λούο, που έχασε τη μάχη για την εξουσία στη Κένυα, σε συνδυασμό με τους δεσμούς αίματος που την συνδέουν με τον πλανητάρχη, θα μπορούσε να τη μετατρέψει αυτομάτως σε στόχο στη γενέτειρά της, γεγονός που ενισχύει την υποψηφιότητά της για πολιτικό άσυλο.

Την ίδια ώρα, η συγγένειά της με τον Ομπάμα μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, αφού το δικαστήριο ενδέχεται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, για να μη θεωρηθεί ότι υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: