"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ευθύνες και στην ΤτΕ για τα "Greek Statistics"

Η έκθεση της Eurostat για τα στατιστικά στοιχεία που απέστελλε η Ελλάδα αφήνει αιχμές και για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στη χρονική περίοδο 2005-2009 και αφήνει υπόνοιες για συγκάλυψη στοιχείων.
Στη σελίδα 10 αναφέρεται ότι «η ΤτΕ έχει την ευθύνη να μαζεύει πλήρη στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών και των ισολογισμών για όλη την οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης υπεύθυνη για την ορθότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, ειδικά για τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης».
Μάλιστα, καταγράφοντας τους σχετικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB/2009/200·2009/627/EC) η Euro-stat υπονοεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν πληροφορούσε σωστά όλα αυτά τα χρόνια και την ίδια την ΕΚΤ.

Η ΤτΕ έχει την ευθύνη για τα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία (GFS), τα οποία η ΕΚΤ χρησιμοποιεί για νομισματικές και οικονομικές αναλύσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζονται στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες σε όλους τους τομείς, συγκεκριμένα στοιχεία για εισροές κονδυλίων της Ε.Ε. και στατιστικά για το χρέος και οποιεσδήποτε αναπροσαρμογές.
«Τα στοιχεία αυτά πρέπει να συνάδουν με τις αρχές του ευρωπαϊκού λογιστικού κανονισμού ESA95. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις τεράστιες αναθεωρήσεις από την ΕΚΤ».

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: