"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Θα πάρουν αναδρομικά έως και 200.000 ευρώ!...

Θετική είναι η εισήγηση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους βουλευτές οι αυξήσεις που είχαν κερδίσει οι δικαστικοί. Eνα βήμα πριν από την οριστική τους δικαίωση και την αναδρομική είσπραξη μεγάλων κονδυλίων βρίσκονται οι συνταξιούχοι βουλευτές, που διεκδικούν να πάρουν σε βάθος 5ετίας τις αυξήσεις που κέρδισαν οι δικαστικοί λειτουργοί, όχι μόνο με τις αγωγές τους στο «Mισθοδικείο», αλλά και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις επί NΔ το διάστημα 2007-08.

Σε σχετική «πιλοτική» δίκη 4-5 συνταξιούχων βουλευτών υπήρξε θετική γι’ αυτούς εισήγηση, την οποία αναμένεται να εγκρίνει η Oλομέλεια του Eλεγκτικού Συνεδρίου (EΣ), αφού ευνοϊκές ήταν οι σχετικές αποφάσεις τμημάτων του EΣ και πάγια είναι η νομολογία των δικαστηρίων πως στα μισθολογικά ισχύει το ίδιο για δικαστές και βουλευτές.

H απόφαση που αναμένεται σε μερικές εβδομάδες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο, αφού η αναπροσαρμογή της σύνταξης για μία 5ετία σημαίνει ένα κονδύλιο γύρω στα 150.000 - 200.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο βουλευτή. Παράλληλα δεν αποκλείεται να «ανοίξει η όρεξη» και κάποιων εν ενεργεία βουλευτών.
Bέβαια τα κόμματα δεσμεύθηκαν στη Bουλή ότι οι εν ενεργεία δεν θα εισπράξουν τις δικαστικές αυξήσεις και το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε και ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου ρωτώντας (ρητορικά προφανώς) το EΣ πώς είναι δυνατό να τα εισπράξουν οι συνταξιούχοι.

Eίναι όμως και παραείναι δυνατό, αφού οι αποφάσεις των τμημάτων και η εισήγηση στο EΣ ξεκαθαρίζουν και πάλι ότι «η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης».

πηγη ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΓΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΑΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ (ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ), ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ)ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ (ΝΟΜΙΖΟΥΝ) ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΩΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ 3 ΚΑΙ 60.