"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πόλεμος για θεατρική παράσταση στην Τουρκία !

ΑΝΗΘΙΚΟ κήρυξε θεατρικό έργο (photo απ την παράσταση) στην Τουρκία η ακραία ισλαμική εφημερίδα «Βακίτ», οι αναγνώστες μάλιστα της οποίας απείλησαν ότι θα εισβάλουν στο θέατρο. Οι ηθοποιοί ζήτησαν προστασία από την αστυνομία και ο Δήμος Μπέγιογλου έκλεισε το θέατρο την ίδια μέρα με τη δικαιολογία ότι δεν έχει έξοδο κινδύνου.
«Ανήθικο έργο γεμάτο με προκλητικά μηνύματα», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Βακίτ» στις 2 Φεβρουαρίου, η οποία σχολίαζε ότι οι σώφρονες μουσουλμάνοι θέλουν να κατέβει αυτό το ανήθικο θεατρικό έργο. Τα σχόλια των αναγνωστών στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τρόμαξαν τους συντελεστές του έργου: «Να πάρουμε ρόπαλα στα χέρια μας και να μπουκάρουμε; Να τους τιμωρήσουμε εμείς οι ίδιοι αυτούς του ανήθικους; Πού είναι οι εκλεγμένοι αρμόδιοι;» έγραφαν οι αναγνώστες.

Η απάντηση
Το έργο «Γλείψε αλλά μην καταπιείς» του βραβευμένου Τούρκου συγγραφέα Οζέν Γιούλα ασχολείται με την ιστορία ενός αγγέλου που έπεσε στο σώμα ενός πορνοστάρ.
«Δεν περιέχει πορνογραφία το έργο. Στέλνει μηνύματα για την αδικία, την πείνα, τον πόλεμο. Γράφτηκε για να υπογραμμίσει την ανάγκη για έναν καλύτερο κόσμο», σχολιάζει η παραγωγός του Ασλί Ατάσοϊ. Ο Δήμος Μπέγιογλου επιμένει ότι το θέατρο έκλεισε επειδή δεν έχει έξοδο κινδύνου και όχι για πολιτικούς λόγους.
«Δεν είμαστε εναντίον του έργου», είπε ο πρόεδρος του δήμου Αχμέτ Ντεμιρτσάν στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, προσθέτοντας ότι μπορεί να ανέβει και πάλι στη σκηνή μόλις διευθετηθεί το πρόβλημα στο θέατρο.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: