"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Προτεραιότητα στους... χρήσιμους

Προτεραιότητα στην αποδοχή μεταναστών, χρήσιμων στην οικονομία και με προσόντα, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει 20.000 αιτήσεις μετανάστευσης στους εργαζομένους με ανεπαρκή προσόντα.
Η κίνηση αντιμετωπίστηκε ευνοϊκά από τον μεταλλευτικό κλάδο της χώρας, οι μεγάλες εταιρείες του οποίου καλούνται να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων τους στην κινεζική αγορά, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανεύρεση εξειδικευμένων εργαζομένων.
Η αλλαγή όμως αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τον εκπαιδευτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία της χώρας με έσοδα πάνω από 13 δισ. δολάρια, αλλά πρόσφατα άρχισε να παραπαίει εξαιτίας της κακής δημοσιότητας που δημιούργησαν οι επιθέσεις εναντίον Ινδών σπουδαστών στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: