"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αλλαγές είχε η τελική κατάταξη των αθλημάτων για το 2010, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, σε σχέση με αυτήν που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το μπάντμιντον, η παγοδρομία, το τρίαθλο και το χόκεϊ επί χόρτου ανέβηκαν στη Δ΄ κατηγορία και έγιναν «αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στοχευμένη κρατική συνδρομή».

Η χιονοδρομία τοποθετήθηκε στα «κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα» ανεβαίνοντας και αυτή μία κατηγορία, ενώ το ίδιο συνέβη και με το τένις, που ανέβηκε στην κατηγορία «αθλημάτων εθνικού αθλητικού ενδιαφέροντος».

Αντίθετα, η πυγμαχία έπεσε κατηγορία «λόγω της διαχειριστικής της εικόνας», όπως είπε ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έγιναν στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, ο ΓΓΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι κάποια ολυμπιακά αθλήματα αναβαθμίζονται, κατά αποδοχή της σχετικής εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Για την πυγμαχία διευκρίνισε ότι μπορεί να επανέλθει στη Β΄ κατηγορία. «Η ΕΟΕ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει τα ολυμπιακά αθλήματα να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία. Εχουμε τη θέση, όμως, ότι ένα άθλημα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από την Πολιτεία επειδή είναι ολυμπιακό», πρόσθεσε ο κ. Μπιτσαξής.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: