"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ιδού οι αποδοχές των "λεφτάδων" στρατιωτικών

Οι μισθοί των αξιωματικών, όπως αυτοί προκύπτουν από τους αντίστοιχους πίνακες, είναι από 20 έως και 30% μικρότεροι από τους αντίστοιχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συνυπολογίζοντας και τα επιδόματα. Αν εξεταστούν μόνο οι βασικοί μισθοί, το ποσοστό διαφοράς φτάνει και το 50%. . Ως προς τα χρόνια υπηρεσίας να σημειωθεί ενδεικτικά πως ένας συνταγματάρχης έχει περίπου 27 χρόνια υπηρεσίας (Βασικός Μισθός 1.295 ευρώ) 
πηγη πινακα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  

Το πιό ωραίο απ όλα όμως είναι αυτό
Με 17 χρόνια προϋπηρεσίας ο κλητήρας του υπουργείου Οικονομικών απόφοιτος γυμνασίου (όχι λυκείου) έχει αποδοχές 2.531 ευρώ την στιγμή που ένας υποστράτηγος με 30 χρόνια λαμβάνει μαζί με τα επιδόματα 2.432 ευρώ 

Εμπρός λοιπόν σύντροφε ΓΑΠ. Τι περιμένεις και δεν ξεζουμίζεις τους "λεφτάδες" με τα χακί? Την πατρίδα ούτως ή άλλως για ξεπούλημα την έχεις...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πεστα αλλα ποιος θα σε ακουσει?εκτος απο αυτους που εχουν προβλημα και εχουν αγανακτισει ποιος αλλος?αφου βλεπεις οτι καλιεργουν το κλιμα μαζι με τα μμε εναντιον των στρατιωτικων.για αλλους οπως δικαστικοι,υπαλληλοι της βουλης,δημοσιογραφους,τα τσιρακια τους στην κρατικη τηλεοραση,και λοιπους τιποτα.αλλα δεν βλεπω και απο την ηγεσια του στρατου σιγη.μονο οταν τους αποστρατευον φωναζουν και αν....τι αλλο να πω οτι μας θυμουνται οταν υπαρχει ενταση με τους..συμαχους μας.