"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


9χρονη...μητέρα στην Κίνα

Η μικρότερη μητέρα αυτή τη στιγμή στον κόσμο έγινε ένα 9χρονο κορίτσι από την επαρχία Τζιλίν, στη βορειοδυτική Κίνα. Στις 27 Ιανουαρίου έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι βάρους 2 κιλών και 750 γραμμαρίων, αλλά παρόλα αυτά δεν κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Νεαρότερη μητέρα στα ιατρικά χρονικά παραμένει η Περουβιανή Λίνα Μεντίνα, από ένα ινδιάνικο χωριό των Ανδεων. Το 1976 έμεινε έγκυος σε ηλικία... 5 χρόνων και 8 μηνών και όταν γέννησε ήταν 6 χρόνων και 5 μηνών.

Η 9χρονη Κινεζούλα γέννησε με καισαρική σε νοσοκομείο της πόλης Τσανγκτσούν και χαίρει άκρας υγείας, όπως και το μωρό της. Ο πατέρας όμως αναζητείται από την αστυνομία και αντιμετωπίζει πολύχρονη κάθειρξη, αφού στην Κίνα η συνεύρεση με κορίτσι κάτω των 14 θεωρείται βιασμός, ακόμη κι αν έγινε με τη συναίνεσή του. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως η 9χρονη και οι γονείς της κατάγονται από την πόλη Σονγκουάν.

Οι εφηβικές εγκυμοσύνες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Κίνα. Πρόσφατη έρευνα στη Σανγκάη έδειξε ότι το 30% των αμβλώσεων γίνεται σε μαθήτριες, ενώ και το 50% των διακοπών κύησης στο νοσοκομείο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού αφορά κορίτσια μέχρι 17 χρόνων

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: