"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟ 2009 ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Το 2009 το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα καταστολής σε βάρος δημοσιογράφων, λογοκρίνοντάς τους ή κρατώντας τους παρανόμως. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, τα απαγορευμένα θέματα ξεκινούν από τα γεγονότα που σχετίζονται με κοινωνική αναταραχή και διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος και φτάνουν μέχρι την ηθοποιό που πόζαρε γυμνόστηθη σε παραλία της Καραϊβικής.
Οι κινεζικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις ιστοσελίδες κοινωνικοποίησης και ενίσχυσαν τα μέσα λογοκρισίας για τον έλεγχο της μετάδοσης ειδήσεων μέσω του Διαδικτύου. Οι ενδείξεις άμβλυνσης του ελέγχου των ΜΜΕ που εμφανίστηκαν λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του 2008 εξαφανίστηκαν, αναφέρεται στην έκθεση της Ομοσπονδίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες στο Χονγκ Κονγκ.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: