"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Φωτιές Ηλείας 2007: Ο εισαγγελέας Εφετων Πάτρας ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ"

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Οχι στο κουκούλωμα των ευθυνών για εκείνους που προκάλεσαν την τραγωδία στην Ηλεία, με τους 46 νεκρούς το καλοκαίρι του 2007, αποφάσισε έστω και αργά η Δικαιοσύνη. Με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Πατρών απορρίφθηκε η υπ' αριθμ. 42/2009 διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας, η οποία είχε προκαλέσει σάλο πανελλαδικά, καθώς με βάση το σκεπτικό της, ουδείς εκ των αρμοδίων ευθύνεται για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία με τους δεκάδες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την 6/2010 διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Πατρών και μετά την προσφυγή των συγγενών των νεκρών, ακυρώνεται η περιβόητη διάταξη και δίνεται εντολή να συσχετιστεί η δικογραφία με εκείνη που εκκρεμεί στην κύρια ανάκριση. «Η διάταξη αυτή εκδόθηκε καθ' υπέρβασή της δικαιοδοσίας της εισαγγελέως που της παρέχεται από τον νόμο και επομένως είναι άκυρη, λόγος που λαμβάνεται υπ' όψιν αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών», σημειώνεται στο σκεπτικό της νέας δικαστικής απόφασης του εισαγγελέα Εφετών Πατρών.
«Νιώθουμε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στο δικαστήριο και να τιμωρήσει όλους εκείνους που με τα εγκληματικά τους λάθη ή τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τόσο πόνο στις οικογένειές μας και αυτή την τεράστια καταστροφή στην Ηλεία. Ζητάμε να επισπευστούν οι διαδικασίες της κύριας ανάκρισης και να υπάρξουν επιτέλους ποινικές διώξεις», δήλωσαν  ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος, που έχασε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του μέσα στις φλόγες, και η Χριστίνα Δρακοπούλου, η αδερφή του ηρωικού δασοπυροσβέστη που πέθανε πάνω στο καθήκον στη στροφή του θανάτου, στις παρυφές της μαρτυρικής Αρτέμιδας.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: