"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ριζική αντίθεση ΕΟΕ για το άρθρο 11

Του Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

«Βόμβα στα θεμέλια του υψηλού αθλητισμού» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος το άρθρο 11 του νόμου, «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα», που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Και αυτό ακριβώς είπε στον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.
«Υποχρεώνει τους αθλητές να σταματήσουν τον αθλητισμό για να διορισθούν. Το αντίθετο έπρεπε να ορίζεται. Του επιστήσαμε τις συνέπειες που θα έχει για τον αθλητισμό. Του ζητήσαμε ν’ αλλάξει η διάταξη, διότι δίνει κίνητρο στους αθλητές για να σταματήσουν τον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Καπράλος.

Για το θέμα των κινήτρων γενικά, ο κ. Καπράλος είπε στον ΓΓΑ, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. «Από τη μια υπερβολή, πήγαμε στην άλλη. Δεν είναι τα κίνητρα υπεύθυνα για το ντόπινγκ», επισήμανε.
«Συμφωνήσαμε στον εξορθολογισμό των οικονομικών και στο ότι πρέπει να τεθούν κριτήρια για τις επιχορηγήσεις. Οι αποφάσεις του ΓΓΑ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είπα, όμως, ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των Ολυμπιακών αθλημάτων από τα μη. Στα Ολυμπιακά πρέπει να δίνονται χρήματα για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, για τη στέγασή τους και για τους προπονητές. Με εξορθολογισμό πρέπει να δίνονται τα χρήματα των κρατικών χορηγών. Οχι σε όποια ομοσπονδία έχει... μπάρμπα στην Κορώνη. Συμφωνήσαμε να γίνονται έλεγχοι, ώστε να μη χρηματοδοτούνται σωματεία -« σφραγίδες». Είπαμε, επίσης, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και της βίας. Νομίζω πως σε αυτά τα θέματα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Κύριε Πρόεδρε της ΕΟΕ
Για τα φρούτα εποχής που έχουν αποδεδειγμένα συλληφθεί ντοπαρισμένα, θα ζητήσετε ποτέ να εφαρμοστεί ο νόμος και να τους αφαιρεθούν τα προνόμια και τα γαλόνια ή θα συνεχίσετε να κάνετε την πάπια ?
Για τα δικά σας ατοπήματα (βλέπε ντοπαρισμένους λαμπαδιοδρόμους) θα ζητήσετε καμιά συγνωμη?

Ειδικά για εσάς ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρετε στον Ελλήνικό αθλητισμό είναι να πατε ΤΑΧΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ απαλλάσσοντάς τον απ την παρουσία σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: