"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Προσευχηθείτε για τον θάνατο του Ομπάμα...»

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Το μίσος είναι εύκολος τρόπος για να προσελκύσεις οπαδούς, αλλά μπορεί να αποτελέσει και το δολοφονικό εργαλείο στρατολόγησης για να δολοφονήσεις τη Δημοκρατία.
Οι προσευχές για τον θάνατο του προέδρου Ομπάμα έχουν γίνει πια μια άρρωστη βιομηχανία για κάποιους ακραίους ευαγγελικούς. Αυτοκόλλητα για προφυλακτήρες, κοντομάνικα και αρκουδάκια που φέρουν το σλόγκαν «Προσευχηθείτε για τον Ομπάμα», τα οποία συνοδεύουν οι «Ψαλμωδίες 109:8». Το συγκεκριμένο εδάφιο λέει: «Μακάρι να είναι λίγες οι μέρες του. Μακάρι άλλοι να τον αντικαταστήσουν στην ηγεσία», το οποίο ακολουθείται από «μακάρι τα παιδιά του να μείνουν ορφανά και η γυναίκα του να γίνει χήρα». Στους κύκλους των ακραίων συντηρητικών, η προσευχή είναι γνωστή ως «η προσευχή των αναθεματισμών». Δεν ακούγεται πλέον μόνο σε εκκλησίες, αλλά προωθείται σε e-mails και tweets. Αυτή η χαρακτηρηιστικά αντιχριστιανική υποκουλτούρα έχει βρει τους πιο φανατικούς υπερασπιστές σε ορισμένους κήρυκες που πάσχουν από ένα σύνδρομο παράνοιας κατά του Ομπάμα.

Ο πάστορας Ουάλι Ντρέικ, για παράδειγμα, σε μια Εκκλησία Βαπτιστών στο Οραντζ Κάουντι στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα τους εορτασμούς για την «Ημέρα των Προέδρων», στέλνοντας ένα e-mail στους οπαδούς του στο οποίο έλεγε ότι η «προσευχή των αναθεματισμών είναι τώρα καθήκον μας». Ο Ντρέικ είναι ένας ενθουσιώδης εκπρόσωπος αυτού του είδους των προσευχών από τότε που ανακοίνωσε ότι ο Θεός απάντησε στην προσευχή του με τη δολοφονία του γιατρού Τζορτζ Τίλερ, ο οποίος πραγματοποιούσε αμβλώσεις στο Κάνσας. «Ο Τζορτζ Τίλερ ξεπερνούσε τον Χίτλερ στις φρικαλεότητες», είπε ο Ντρέικ τότε, «οπότε είμαι ευχαριστημένος. Χαίρομαι που είναι νεκρός». Ο θάνατος του Τίλερ ενθάρρυνε τον πάστορα να προσθέτει στις προσευχές του κάθε Κυριακή και το όνομα του Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα.

«Δεν πιστεύω ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα. Είναι ένας παράνομος μετανάστης», είπε σε μια συνέντευξή του. «Ετσι άρχισα να προσεύχομαι όπως μας διδάσκει η Βίβλος, δηλαδή με αναθεματισμούς. Μια τέτοια προσευχή είναι πολύ δυνατή. Αυτή η προσευχή στους Ψαλμούς, 109, π.χ., λέει ότι αν έχεις έναν σατανικό ηγέτη να σε κυβερνά, πρέπει να προσευχηθείς ο Σατανάς να σταθεί δίπλα του και να ζητήσεις από τον Θεό να κάνει τα παιδιά του ορφανά, τη γυναίκα του χήρα, και τη θητεία του μικρή. Αλλοι Ψαλμοί λένε ότι όταν μιλάνε με κακία ο Θεός θα σπάσει τα δόντια τους και όταν κάνουν καταστροφές ο Θεός θα σπάσει τα πόδια τους».

Οι προσευχές του Ντρέικ για την «Ημέρα των Προέδρων» συμπεριλάμβανε τη λίστα των 10 πιο διεφθαρμένων πολιτικών για το 2009 που δίνει στη δημοσιότητα το «Judicial Watch». Η λίστα συμπεριλαμβάνει τον γερουσιαστή Κρις Ντοντ, τον υπουργό Οικονομικών Τιμ Γκάιτνερ, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και φυσικά τον πρόεδρο Ομπάμα.

«Σ' αυτή τη λίστα υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους προσευχόμαστε», λέει ο Ντρέικ, «πρώτα για τη σωτηρία της ψυχής τους και αν συνεχίσουν να αρνούνται τον Θεό και να κάνουν άδικα πράγματα για τη χώρα μας, τότε συμφωνούμε με τον Θεό ότι πρέπει να τους βγάλει από τη μέση...».

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: